- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
15-06-2021 16:02
Moje ostatnie doświadczenia: sprzedaż z ebay.com na świat, aukcje w USD.
Dostaję wpłatę od klienta w USD od czego pobierana jest prowizja 11.7 % pomimo że mam top seller czyli -20% od prowizji + do tego za sprzedaż z poza EU 1.6 - 3.3% + do tego prowizja od zapłaty VAT np. klienta z USA czyli jak ktoś wspomniał wcześniej płacę prowizje od kasy której nie widzę i na koniec oczywiście niekorzystne przewalutowanie z USD na EURO.
Z analizy wychodzi łączna prowizja 15 do 21% !!!!
WSPANIALE ! Tego wszyscy chcieli ?! O co tu chodzi ? Oni sobie sami kopią grób czy nam ?
Jeszcze jedna sprawa z tym "super" systemem wpłat - nie mogę z niego wypłacać bo ciągle wywala mi info że mam nie zaktualizowane dane konta, dostałem ze 5 dni temu info że "jest jakiś problem ze skanami Prawa jazdy" to ślę czym prędzej dowód, bez zmian i tak do teraz nawet nie wiem jak rozliczyć płatności od kupujących czy przed czy po prowizji albo w USD czy w EURO.... KONIEC ŚWIATA AMBA FATIMA mnie tu za niedługo już chyba ni ma....
PS. customerhelp_pl@ebay.com od chyba roku to same boty - zero merytorycznej odpowiedzi, same formułki CTR+C i CRT+V za 350€ abonamentu...