Spotkało i mnie. Czasem sprzedaje coś niepotrzebnego przez eBay. Sprzedałem telefon. Był używany z jedną rysą, wszystko dokładnie opisane i obfotografowane. Czarno na białym. Klient (złodziej, wyłudzacz) jeszcze naciąga mnie na niższa kwotę i darmowa wysyłkę za granicę. Otrzymuje telefon i pisze ze jest rysa. Więc opisuje mu ze wszytko było dokładnie opisane. Mija chwilą zgadza sprawę do eBay, ja piszę im wypociny ze wszystko było dokładnie opisane i udokumentowane, przedmiot używany, cena poniżej rynkowej itp itd. EBay zero odzewu i po 6 dniach cyk blokada PayPal 400EUR - łącznie z prowizja i kosztami wysyłki. Piszę kupującemu żeby odesłał towar, ten że jak eBay mu nie każe to nie odeślę i żebym więcej nie pisał bo zgłosi nękanie. EBay każe mi dogadywać się z klientem i ręce umywa. W między czasie zaczynają się telefony z firmy windykacyjnej ze jest dług i rosną odestki codziennie. kupujący blokuję moje wiadomości, eBay kopiuj-wklej bujaj się sam. ZŁODZIEJE I NACIĄGACZE. Zarówno PayPal jak i eBay. Nic tam już nie sprzedam a cokolwiek wystawie będę pisał o zakup po za tym złodziejskim portalem.