Witam

U mnie sprawa wygląda następująco.

PayPal zablokował mi konto na stałe i zamroził moje środki 180 dni nie podając żadnej wyrażnej przyczyny ani podstawy prawnej.

Próby kontaktu z obsługą klienta zawsze kończą się tak samo. Zasłaniają się kurczowo regulamienm PayPal i Europejską Ustawą o Przewciwdziałaniu Praniu Brudnych Pieniędzy jak tarczą.

1. Zwłaszcza, że w tym momencie nieuzasadniona blokada moich pieniędzy jest NIEZGODNA Z PRAWEM to jest tym bardziej irracjonalne.

2. Wspomniana wyżej ustawa jest nadinterpretowana dla ich materialnych korzyści, a ja (wieloletni użytkownik PayPal oraz ebay z pozytywną historią transakcji) w skutek tej nadinterpretacji jestem traktowany jako oszust.

Czyli krótko mówjąc ja jestem traktowany jak oszust gdzie to PayPal podczas tych 180 dni obraca moimi pieniędzmi jak sam chce - BEZPRAWIE

3. Jestem w tym momencie  stratny z powodu (rzekomo ucziwego PayPal) ponieważ takie ograniczenie mocno zaburza moją płynność finansową.

O ile określone działania w postaci weryfikacji użytkownika za pomocą dokumentów potwierdzających jego tożsamość, adres zamieszkania są na miejscu to blokada na 180 dni posiada ewidentnie znamiona przestępstwa finansowego wymierzonego w Nas - klientów PayPal, osoby dzięki którym cała ta chora, fałszywa korporacja funkcjonuje.

Nie jestem jedyną osobą, którą doknął ten proceder. Wystarczy wpisać w Google "blokada PayPal na 180 dni".

Po wejściu na pierwsze lepsze forum znajdzie się całe strony niezadowolonych oraz wściekłych ludzi mających podobne doświadczenia oraz wielu którzy już zrezygnowali z PayPal.