- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
07-05-2020 20:55
Może napiszę w skrócie jak było.. :
Przez kilka ostatnich lat sprzedawałem na eBayu. Całkiem niezle szło, płatności przyjmowane oczywiście przez PayPal, bo innej mozliwości nie ma , sprzedając do USA, Australii itp. 100% pozytywnych komentarzy, w pełni zweryfikowane konto itd. Aż trafiła się jedna ku**a ze Stanów, która stwierdziła że przedmiot jest niezgodny z opisem . dogadałem się z nią, że zostawi sobie przedmiot a ja oddam 50% kwoty. I tak zrobiłem. Franca po wszystkim zrobiła chargeback u siebie w banku i bank "wydarł" całą sume od PayPala. Paypal chciał mnie tym obciążyć ( kilka tyś zł!) ale na szczęście miałem zerowe saldo. Przesłałem do Paypala całą dokumentację sporu, potwierdzenia oddania kasy kupującemu itd..
Po czym Paypal zablokował mi konto na stałe. Pisałem kilka razy odwołania, dzwoniłem.. za każdym razem słyszałem że współpraca jest skończona i nie moge już mieć konta PayPal.
Otworzyłem nowe konto, na inny adres e-mail które po 2 dniach zostało zablokowane. I dostałem wiadomość od Paypala że nic nie da otwieranie nowych kont bo oni je natychmiast mi zablokują..
Wyczytałem że Paypal sprawdza IP i coś tam jeszcze i wie, że konto otwiera osoba która ma bana.
Moje pytanie :
JAK TO OBEJŚĆ ???!! JAK SPRZEDAWAĆ NA EBAY BEZ ZŁODZIEJSKIEGO PAYPALA ???
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.