WItam, wylicywotałem wczoraj przedmiot na ebayu. Chodzi o używaną rzecz z Niemiec (prywatne ogłoszenie bez możliwosci zwrotu towaru, co rozumiem bo wylicytowałem przedmiot ktory ma 38 lat). Moje pytania to:

- czy mogę "bezpiecznie" przelac pieniadze za przedmiot?

- jezeli tak to w jaki sposob - przez paypal lub karte? (podobno placac przez karte wyczytywalem, ze w razie problemu z wysyllka towaru to bank rozpoczyna procedure zwrotu gotowki za brak wyslanego towaru - czy to prawda? czytam ze latwo jest odzyskac pieniadze kupujacemy przez paypal..)

- jakie moze byc zwiazane z tym niebezpieczenstwo dla mnie? czy jezeli sprzedajacy nie wysle mi rzeczy po otrzymaniu pieniedzy na konto to czy moge miec problem z odsyskaniem moich pieniedzy jezeli nie otrzymam produktu? czy jest mozliwosc ze sprzedajacy nic mi nie wysle?

Piszę, ponieważ probuje sie 2 dni skontatkowac ze sprzedawca przez maila i zero odpowiedzi.

Uwazam, ze duzo latwiej podjac decyzje wysylki pieniedzy jezeli porozmawia sie ze sprzedajacym i wszystko ustali.

Poza tym nie dostalem zadnych danych o sprzedajacym... podejrzewam, ze dostane dane dopiero jak bede robil przelew..

Pozdrawiam,