- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
29-12-2019 00:05
Od lat jest to samo. Nie mając alternatywy korzystamy z e-bay i zostajemy okradani w biały dzień. Aby nas jeszcze bardziej pognębić musimy za to złodziejstwo zapłacić jeszcze prowizję. Kupujący ZAWSZE ma rację według ich chorego prawa. Oni zachowują się jak Bogowie Świata, są prawem sami dla siebie. Nie respektują żadnego prawodawstwa danego kraju. Są ponad tym.
Ja dziś rozpętałam krucjatę i będę pisać na ile mi pozwolą, gdzie się tylko da. Mam niestety złe wiadomości dla wszystkich liczących na pomoc instytucji do tego powołanych. Policja was wyśmieje, a nawet jak przyjmie wniosek, to prokurator go umorzy do miesiąca. Rzecznik Praw Konsumenckich oleje sprawę wysyłając kilkanaście wydruków niezrozumiałych przepisów. Europejskie Centrum Praw Konsumenta nawet złoży wniosek do tych firm, ale dostanie odpowiedz, że są uczciwe i jeśli się z nimi nie zgadza, to może założyć sprawę w Sądzie w Luksemburgu. To miejsce jak wiecie jest ochronką dla wszelkiej międzynarodowej przestępczości. I musicie to zrobić już za swoją kasę i wynająć swojego adwokata. Oni wystawią kilka kancelarii i macie pozamiatane, ale koszt zapłacicie.
W Polsce nic nie ugracie, bo Premier wam nie odpisze, biura poselskie wywalą do kosza, sprawę prawną opisałam powyżej. Ludzie się nie łączą, bo nie wierzą w prawo. Zresztą jak wierzyć w prawo Polskie, jak sami widzimy co robią na Zachodzie. Chcą nam narzucić ten styl niewolników XXI wieku i im się to udaje. Ludzie są sparaliżowani swoja niemocą.
Jedyną szansą jest zrezygnować w ogóle z usług tych firm i otworzyć własny sklepik, małą stronkę, resztę wydać na reklamę i cieszyć się skromnymi, ale pewnymi dochodami.