Ebay wysyłka elektroniczna
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
26-10-2019 15:29
Witam,
Przeczytałem https://www.ebay.com/help/policies/prohibited-restricted-items/digitally-delivered-goods-policy?id=4.... Czyli reguły i informacje ebay'a dotyczące wysyłki produktów cyfrowych. W moim wypadku były to klucze do gier. Niestety przeczytałem dany regulamin po sprzedaniu coś koło 14 przedmiotów na łączną sume przekraczającą 2 tysiące złotych. Wszyscy klienci otrzymali swoje produkty poprzez email, bez żadnych problemów. Produkty oznaczyłem jako wysłane. Jednak paypal żąda podania numerów śledzenia paczki by te pieniądze odblokować. Co mógłbym w takim przypadku zrobić? Przykro byłoby gdybym stracił większość swoich oszczędności, z których miał być nawet tak marny zysk jak w moim przypadku.
Moj drugi problem to klient założył spór o jedną z transkacji. Kupił klucz do gry, klucz został wysłany tego samego dnia. Po paru dniach dostaję wiadomość od klienta, że został zhakowany i to nie on kupił przedmiot. Jakoś ciężko mi w to uwierzyć bo ktoś musiałby go zhakować na ebay'u oraz na paypalu, aby zfinalizować transakcję. Co mógłbym zrobić w tym wypadku? Zważając na to, że produkt, który wysłałem mógł zostać użyty. Wysłałem do paypala screenshot z mailem pokazującym, że wysłałem produkt, ale oczywiście paypal zezwala na napisanie dosłownie 3 zdań (limit wiadomoścI) żeby się przypadkiem nie zmęczyli.
Pozdrawiam
JeuxSontFaits