- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
20-10-2015 10:59
Miałam podobną sytuację.
----------------------------------------------------------------------------------------
Napisałam mail o takiej treści:
witam Kilka dni temu opłaciłem należności na rzecz Ebay, na koncie pokazuje się informacja: "Twoja płatność PayPal w wysokości ..... zł
została zaksięgowana na Twoim koncie w dniu 21-09-2015 16:55:30."
a ja nadal otrzymuję komunikaty o zaległościach w płatności na ...zł z uwagą,że konto zostanie zablokowane. Co jest? Dwa razy mam płacić?
----------------------------------------------------------------------------------------
Dostałam taką odpowiedź:
Informuję, że wpłynięcie należności w wysokości .... PLN zostało odnotowane na naszym koncie. Dziękujemy za dokonanie zapłaty.
Informuję, że ze względu na czas związany z przesyłaniem płatności i czynności administracyjne proces zaksięgowania wpłaty może potrwać nawet do 14 dni. Dlatego czasem, mimo zapłaty w okresie jej księgowania, możesz otrzymywać wiadomości przypominające o dokonaniu opłaty. Zwykle jednak, proces ten trwa krócej.
Pamiętaj, że możesz także samodzielnie sprawdzić czy kwota jest już zaksięgowana.
Jak to zrobić?
1. Zaloguj się na eBay.pl
2. Przejdź do zakładki Mój eBay.
3. Przejdź do zakładki Konto.
4. W liście znajdującej się po lewej stronie ekranu kliknij łącze Konto sprzedającego.
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości pozostaję do Twojej dyspozycji.
-----------------------------------------------------------------------
Może sprawdź, albo napisz to co ja. Czas oczekiwania na odpowiedź: 5 dni.