Następny oszust
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
24-05-2014 17:14 – ostatnio edytowany 24-05-2014 19:22 przez mariola.c
Chciałabym przestrzec dzisiaj i na przyszłosc przed kupowaniem u pana z ***. Otóż kupiłam u niego kartę graficzną AMD Radeon Sapphire Tri-X R9 290 za ponad 1000 zł i zapłaciłam przelewem na konto podane w podsumowaniu sprzedaży, (nie przez PayPal ale to mało ważne). Zakup 11 maja, przelew 14 maja, 2 dni trwała korespondencja, w której twierdził, ze pieniędzy na koncie nie ma, później, ze nie wie skąd ja ten numer konta wzięłam i w końcu zmienił numer na inny, zupełnie w innym banku, dalej wypierając się, że innego nigdy nie posiadał. Od 2 dni nie odpowiada na maile, ani nie reaguje na to, że zgłosiłam sprawę do centrum rozstrzygania na Ebayu. Masakra. Mało tego takie same karty kupiły jeszcze trzy inne osoby bo sprzedawał 4 sztuki. Teraz dopiero, kilka dni po zakupie znalazłam na innym serwisie aukcyjnym na A te same zdjęcia, w sumie 3, identyczne, skopiowane od obcej osoby. Może ktoś skojarzy, ze również jest oszukany przez tego faceta, 26 latka z *** i skontaktuje się ze mną ? Ja zgłosiłam całą sprawę na policji, a tu napisałam aby przestrzec kupujących, że ten "serwis aukcyjny" nie weryfikuje w ogóle uzytkowników, nie podaje ich numerów telefonów i dokładnego adresu. Pozwala na zmianę konta bankowego po transakcji i umywa ręce. A odpowiedzi jakie dostałam od pracowników Ebaya to już kpina. Pozdrawiam uczciwych użytkowników 🙂