Oszustwo ?

karol.dkt
Użytkownik

Witam wczoraj zakupiłam iPhona, sprzedający zapewniał, ze wszystko będzie w porządku paczkę miał dostaryczc kurier UPS dzisiaj rano, paczki nie ma sprzedający nie odpisuje, zadwonic nie mogę bo nie ma telefonu, konto jak i aukcja została usunięta. Pierwsza aukcja na ebay'u i już taka lipa. Posiadam screen aukcji, jak i potwierdzenie przelwu razem z danymi sprzedającego, które przesłałam w meilu do ebay'a. Zastanawiam się co dalej zrobic i czy moge liczyc na pozytywne rozpatrzenie sprawy ? 😞

Jeśli chodzi o ebay to Twoje ,, potwierdzenie przelwu razem z danymi sprzedającego" można na gwożdziu powiesic (przepraszam za brutalnośc ale płacimy TYLKO POPRZEZ PAYPAL) Pozostaje Policja

nic nie piszę, bo gosicca napisała wszystko

mogę tylko napisać, że ebay nawet nie kiwnie palcem w tej sprawie, nie płaciłeś paypalem nie oczekuj pomocy

POLICJA to jest jedno adekwatne wyjście w tej sprawie

czyli to co przesłałeś do serwisu zanieś panom policjantom + zgraj to płytkę CD

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx

karol- nie gniewaj sę na ebay paypal i na mnie za brutalną prawde ale to tylko Twoja wina ( może jeszcze dojdzie ten zakup bo zakup zrobiłeś wczoraj) Przy następnym zakupie ( PRZED następnym zakupem) podaj nr. aukcji i ktoś ze ,,starszych" Ci podpowie czy wszystko jest OK.

karol.dkt
Użytkownik

Dzięki za pomoc, ale sprawa musiała niestety trafic na policję... 😞

Szkoda, że wcześniej nie było mi wiadomo o musie płacenia paypalem, na błędach się człowiek uczy szkoda, że za taką cenę...

Przeczytaj tak po 20-30 tematów z każdego forum to będziesz bardziej ,,kumaty" Praktyka z Alledrogo jest tu przydatna.

pozdrawiam