Pytania zielonego
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
01-11-2013 20:08
Nigdy nic przez ebay nie kupowałem. Chciałem zamówić pare części elektrycznych, których nie moge nigdzie dostać na miejscu. Na szczęście są tutaj, niestety mają je jedynie chinole. Przewertowałem nieco informacji o sprzedawcy. Na 1000 pozytywów ma około 20 czerwonych miesięcznie. Do rzeczy. Sprzedawca oprócz ceny podstawowej za przesyłkę oferuje śledzenie jej za 3 dolce. Oczywiście mam to zamiar wykupić. Poczytałem jednak komentarze poza ebay i choć tematów jest niewiele, to są jednak opisywane przypadki których nie można leceważyć. Komentarze negatywne wskazują na to, że pomimo opłacenia dodatkowych 3$, sprzedawca i tak wysyła je zwykłymi, licząć że dojdzie, co wynika z tego że często nie jest w stanie podać żadnych numerów trackingowych. Dwa, przesłane produkty nie sa oryginalne. Rozumiem, że w każdym momencie gdy będzie coś nie tak, bo paka nie dojdzie lub w środku będzie jakiś szit, będę mógł poprosić paypala o pomoc i zwrot środków razem z kosztami przesyłki bez względu na głupoty jakimi będzie się wypierał sprzedawca. Dlaczego więc tyle osób w komentarzach pisze, że nie otrzymało żadnego zwrotu ani od paypala ani sprzedawcy i straciło pieniądze?