Pytania zielonego

Nigdy nic przez ebay nie kupowałem. Chciałem zamówić pare części elektrycznych, których nie moge nigdzie dostać na miejscu. Na szczęście są tutaj, niestety mają je jedynie chinole. Przewertowałem nieco informacji o sprzedawcy. Na 1000 pozytywów ma około 20 czerwonych miesięcznie. Do rzeczy. Sprzedawca oprócz ceny podstawowej za przesyłkę oferuje śledzenie jej za 3 dolce. Oczywiście mam to zamiar wykupić. Poczytałem jednak komentarze poza ebay i choć tematów jest niewiele, to są jednak opisywane przypadki których nie można leceważyć. Komentarze negatywne wskazują na to, że pomimo opłacenia dodatkowych 3$, sprzedawca i tak wysyła je zwykłymi, licząć że dojdzie, co wynika z tego że często nie jest w stanie podać żadnych numerów trackingowych. Dwa, przesłane produkty nie sa oryginalne. Rozumiem, że w każdym momencie gdy będzie coś nie tak, bo paka nie dojdzie lub w środku będzie jakiś szit, będę mógł poprosić paypala o pomoc i zwrot środków razem z kosztami przesyłki bez względu na głupoty jakimi będzie się wypierał sprzedawca. Dlaczego więc tyle osób w komentarzach pisze, że nie otrzymało żadnego zwrotu ani od paypala ani sprzedawcy i straciło pieniądze?