- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
18-07-2017 14:45
A ja własnie zamierzałem wejść na ebay.pl i rozkręcić sobie jakąś fajną sprzedaż. MASAKRA jak czytam Wasze wpisy.. Na to wygląda że zostaliśmy znowu sprzedani. Ebay w Polsce się nie przebił wiadomo z jakiej przyczyny - Allegro. Teraz będą się mścić na nas Polakach i uczciwych sprzedawcach którzy chcą uciułać trochę grosza. Będziemy szli na wystawki do Hindusów. Ja proponuję odrazu wypłącać kasę z paypala po każdej transakcji poprostu. Jak zrobią jakiś grubszy wał to zamknąć wszysko i podziękować za współpracę na ujemnym koncie. NIech paypal płaci za to ze swojej kieszeni bo od tego oni są. Dorobili się fortuny na prowizajch więc to wszystko to jest ewidentne gnojenie nas za to że ebay się nie przebił w Polsce. Sprzedawałem na ebay.de od 3 lat i tam nigdy nikt mnie nie okradł. Są owszem zakładane spory często bo NIemcy to poje.... naród i wszystko piszą z wykrzyknikami, ale tam da się wszystko normalnie załatwić. Trzeba sprzedawać na dużą skalę. Jak strata przewyższy dochód no to do widzenia. Albo wybierać jeszcze można kupujących z dużą ilością pozytywnych komentarzy to też o czymś świadczy. Jak się wysyła do byle kogo to pózniej jest płacz. No i marża też musi być odpowiednia żeby było dla przyszłych naciągaczy i haraczy dla paypala. Przynajmniej dobrze że handluje się tu za darmo. Brak opłat za wystawienie i 2.7% prowizji to jest praktycznie sprzedaż za darmo. Na ebay.de dla porownania 11% od sprzedaży