- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
02-05-2016 12:33
Ja jestem użytkownikiem Ebay od 2007r. 237 opinii pozytywnych, przez wiele lat raczej była to dość fajna firma ale od jakiegoś czasu widać że ich polityka po prostu zmierza do likwidacji kont Polskich, wieloletnich urzytkowników, trudno zrozumieć cel właściwy tych działań, ale na pewno jakiś jest, nie mają tu znaczenia względy obiektywne czy prawda nawet udokumentowana przez użytkownika, po prostu polityka firmy. Może ktoś z forumowiczów orientuje się o co dokładnie chodzi, może jakiś były pracownik Ebaya.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
20-10-2016 19:39
UWAGA!!!!!!
poświęciłem trochę czasu żeby znaleść adres siedziby ebay w Polsce i chyba się udało
ktoś z tych okolic ? zweryfikujcie to i dajcie potwierdzenie na forum
EBAY POLSKA
RONDO ONZ 1/XXI P
00-124 WARSZAWA
adres z oficjalnej strony Ministerstwa Sprawiedliwośći !!!
ludziska piszcie na papierze może wtedy bedziemy wszyscy traktowani poważnie a nie tylko wymijające odpowiedzi ze strony konsultantow
pozdrawiam wszystkich
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
07-06-2017 12:24
Sorry kolego ale nie ma do kogo pisać. Spółka EBAY Polska zlikwidowana. Wykreślona z rejestru przedsiębiorców 2014-02-19. Data uprawomocnienia wykreślenia z KRS - 2014-03-07.
Reasumując nie mamy polskiego wsparcia na eBay.
Ps. Ostatnio na moją skargę odpowiedział Hindus poprzez translatora Google co mnie zirytowało, bo nie znając sedna sprawy odpowiedział mi ale nie na temat.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
10-06-2017 13:26
To by się zgadzało, od dłuższego czasu odpowiedzi przychodzą w obcym języku z tłumaczeniem z translatora, dodatkowo nie na temat. Dogadanie się jest nie możliwe.
Zastanawia mnie tylko dlaczego zrezygnowano z polskiej obsługi, skoro serwis jest dostępny w karaju powinna takowa być..
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
18-07-2017 14:45
A ja własnie zamierzałem wejść na ebay.pl i rozkręcić sobie jakąś fajną sprzedaż. MASAKRA jak czytam Wasze wpisy.. Na to wygląda że zostaliśmy znowu sprzedani. Ebay w Polsce się nie przebił wiadomo z jakiej przyczyny - Allegro. Teraz będą się mścić na nas Polakach i uczciwych sprzedawcach którzy chcą uciułać trochę grosza. Będziemy szli na wystawki do Hindusów. Ja proponuję odrazu wypłącać kasę z paypala po każdej transakcji poprostu. Jak zrobią jakiś grubszy wał to zamknąć wszysko i podziękować za współpracę na ujemnym koncie. NIech paypal płaci za to ze swojej kieszeni bo od tego oni są. Dorobili się fortuny na prowizajch więc to wszystko to jest ewidentne gnojenie nas za to że ebay się nie przebił w Polsce. Sprzedawałem na ebay.de od 3 lat i tam nigdy nikt mnie nie okradł. Są owszem zakładane spory często bo NIemcy to poje.... naród i wszystko piszą z wykrzyknikami, ale tam da się wszystko normalnie załatwić. Trzeba sprzedawać na dużą skalę. Jak strata przewyższy dochód no to do widzenia. Albo wybierać jeszcze można kupujących z dużą ilością pozytywnych komentarzy to też o czymś świadczy. Jak się wysyła do byle kogo to pózniej jest płacz. No i marża też musi być odpowiednia żeby było dla przyszłych naciągaczy i haraczy dla paypala. Przynajmniej dobrze że handluje się tu za darmo. Brak opłat za wystawienie i 2.7% prowizji to jest praktycznie sprzedaż za darmo. Na ebay.de dla porownania 11% od sprzedaży
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
28-09-2017 12:10
Porażka jakaś. Zarezerwujcie sobie dutki na straty, jak sie komuś za oceanem wymyśli dostać towar za free, to dostanie go waszym kosztem.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
12-12-2017 10:43 — edytowano 12-12-2017 10:46
Mam konto na ebay od niedawna. Po rejestracji, zweryfikowaniu i powiązaniu konta paypal zacząłem swoją niemiłą przygodę. Mianowicie nie miałem możliwości "kup teraz" ponieważ na formularzu płatności po kliknięciu na Zapłać pokazywał mi się niemiecki komunikat o tym, że na moje konto zostały nałożone ograniczenia i nie mogę kupować ani licytować.
Po napisaniu do ebaya stwierdzili, że muszę im przesłac te same dokumenty o których Pan pisze. Wyśmiałem ich i powiedziałem, że jest to próba wyłudzenia kopii dokumentów i danych osobowych. Oni dalej nalegali, a ja nie ustępowałem. Jako powód podali, że przekroczyłem limit sprzedaży (sic!) podczas nigdy nic na ebay nie sprzedałem, a konto miałem od niedawna.
Koniec końców, po poinformowaniu ich, że sprawa o bezprawną próbe wyłudzenia danych osobowych i dokumentów znajdzie swoja kntynuację poza serwisem w realnym świecie polskiej jurysdykcji - odblokowali mi możliwość kupowania... A niedługo zapewne będą oczekiwać wezwania i żarty się skończą.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
12-12-2017 10:49
Są trzy możliwości:
1. brak weryfikacji karty bankowej w PayPal.
2. Sprzedawca małożył ograniczenia dla kupujących z niewielką ilością komentarzy pozytywnych.
3. Wcześniej coś kupiłeś i zalegałeś z terminową płatnością.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
17-12-2018 09:02
Nic z powyższych.
1. Konto Paypal (ze zweryfikowana kartą kredytową w PLN i debetową w EUR) miałem powiązane zaraz po rejestracji w ebay
2. Nie potrafii tego określić
3. To była moja pierwsza transakcja, więc nie mogłem zalegać z płatnością.
Po kilkutygodniowej wymianie maili po angielsku, raz z Hinduskimi pracownikami, (gdzie email był automatycznie przetłumaczony na polski) raz z kimś, kto przedstawial się polskim żeńskim imieniem i pisał składnie po polsku nic nie udało mi się wyjaśnić. Zadzwoniłem więc do ebay.co.uk na infolinię i opowiedziałem o swoim problemie z kontem. Pan (Filipńczyk, ponieważ ebay UK ma call center gdzieś w Manili) wysłuchał moich żali i ostrzeżeń o bezpodstawnych żądaniach o dowód, rachynki itd. i zapewnił, że ponagli zarządzających serwisem ebay.pl.
24 grudnia 2017r. (cóż za data) sprawa wyjaśniła się i ebay przyznał się do błędu naprawiając go.