- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
29-04-2016 07:52
Hid 37 .
To co piszesz jest bardzo dziwne. Nie rozumiem dlaczego wystawialeś swój aparat na niemieckim EBAY skoro mogłeś zrobić to na polskim . Nie musiał byś zaznaczać żeby Twoj aparat widział cały świat gdyż Ci z Zachodu ( zwłaszcza " Polacy którzy stali sie niemcami " bardzo chetnie zagladaja na polski ebay mając na uwadze rożnice wartości nabywczej pieniadza w Niemczech i w Polsce .
Jeśli znasz perfekt język niemiecki być może zrobiłeś to slusznie bo z EBAY niemieckim wyjaśnisz wiele rzeczy a Polskie EBAY potraktuje Cię jako SZMATĘ i winnego nawet za wywołanie II Woj. Światowej . By cokolwiek kupić na Ebay , Allegro trzeba miec swoje konto . Nie ma takiej opcji by kupić cokolwiek nie bedąc zrejestrowanym . Być może kupił Twoj Aparat koleg X - a który posiadal konto a ty sprawdzając faktycznego kupującego stwierdziłeś że on na EBAY nie istnieje. Nie znam sprawy . Nie rozumiem dlaczego Ebay niemiecki sprawdzał Twoją wiarygodność żądając Twojej lokalizacji w postaci rachunku z Twoimi danymi w celu niby ustalenia czy Ty jesteś faktycznym wlaścielem aparatu który wystawiłeś do sprzedaży . Robi to Policja na zgłoszenie poszkodowanego a nie EBAY . Powinieneś zażądać wyjasnienia na jakiej podstawie zaweieszono ci konto i dlaczego EBAY niemiecki i na jakiejpodstawie przeprowadza weryfikacje Twojej osoby . Wszystko to dla mnie jest podejrzane . W wielu Bankach , firmach nie wystarczy podac tylko nazwiska i adresu ale żeby uznano Cie za wiarygodnego musiszx przedstawić jakikolwiek rachunek przysłany na Twoje nazwisko i adres. W USA gdzie bylem 3 lata by zalożyc konto W Columbia pikczers , czy też wypożyczyć jakieś narzędzie lub założyć rachunek telefoniczny poza kartą ID musiałem pokazać jaka kolwiekm opłatę przyslana na moje nazwisko . Ty to podałeś . Ten co to otrzymał może teraz na Twoje konto robic wszystko . Trzeba się dobrze zastanowic to co sie wysyła i sprawdzic dokładfnie tego który o to prosi . Dziwna sprawa bo na EBAY polskim nie ponosi się żadnych opłat za wystawianie . Placi się prowizje od sprzedaży i chyba 2 % pobiera Pay/Pal od wplacvonych Tobie przez kupującego pieniędzy .
To co piszesz jest bardzo dziwną sprawą i powinieneś zawiadomic o tym Policje . Ty podaleś prawie wszystkie Twoje dane i nie chciał bym być zlym prorokiem ale z takimi danymi o człowieku mozna zrobic wszystko . Wziąć kredyt pożyczke , kupic coś i nie zapłacic , spisać umowę i wiele innych . Na Zachodzie nie podsaje się nr. dowodów osobistych , Peselu itp. Jest to bardzo dziwna historia i ja skontaktował bym się z odpowiednim dzialem Policji . Todo czego dopuscza się Polski EBAY to temat rzeka i trudno mówic że on jest POLSKI. To grupa prześadująca Polaków po to by Ci z Zachodu robili z nimi co tylko sobie zażyczą .
Proszę byś dal mi znac jaki będzie final tej sprawy Ja bym bardzo się obawiał . Nie podajesz m na forum kiedy cała sprawa miała miejsce . Jeśli jest to niedawna , to lec szybko na Policje .
Leszek ( Attylla1_2006 )