Szanowny Entegris .

Rozumiem Pana odpowiedź . Widzę też  i wyobrażam sobie dokładnie  po niej ,  Pana postać . Pana  charakter i traktowanie ludzi  Nie spodobało się w moim poście to że w odpowiedzi dla Pana Grzegorza którego oszukał  ktoś ? kogo znalazł na EBAY ? że napisałem że udzielone mu " wskazówki "  m.in. przez Pana , są mało znaczące i praktycznie w niczym skrzywdzonemu człowiekowi nie pomagają  bo są subiektywnymi stwierdzeniami - tak jak by dobijaniem leżącego , to EBAY stał się dla Pana jako przeciwwaga do mojej opinii ktora Pana wg. jego mniemania obraziła , super portalem .

Ma Panu prawo podobać się Putin ,  Baszar al-Asad a nawet sam diabeł . To Pana wola i wybór . Jeśli jednak wyraża Pan swoją opinię wypadało by  napisać choc klika zdań dlaczego się Panu tak podoba ten EBAY . Czy może dlatego że Pan jest w jego TEAMIE (pomaga Pan podobno w przesyłkach - transakcjach na portalu EBAY  z USA  o którego sprzedawcach wyrażałem się negatywnie .) . Żyłem i pracowałem w USA około 3,5 roku i darzę ten kraj ogromna sympatią i mam do niego ogromny sentyment ( mam na uwadze wolność i prawa obywateli oraz to co robi dla nich i jak ich traktuje  to Państwo w odniesieniu do " WOLNEJ I DEMOKRATYCZNEJ PODOBNO POLSKI ! ) . Lecz mam zdanie negatywne do tego jak traktują niektórzy z nich - Polaków .  Też mam prawo tak jak Pan do takiego zdania tym bardziej że odczułem to wielokrotnie na swojej skórze. Najgorsi z tych Amerykanów są jednak Polacy którzy się " przefarbowali " . Też miałem taką możliwość lecz odmówiłem  . Bardzo teraz żałuję . Z wieloma sprawami na EBAY się Pan nie spotkał ( raptem 13  kontrahentów ) więc Pana doświadczenie z tym portalem jest szczątkowe . Nie mam zamiaru z Panem polemizować nawet na ten temat . Proszę sobie wejśc na fora społecznościowe nie tylko te obecne ktore jest pod kontrolą  EBAY gdzie jego moderator WYCINA I KASUJE wszystko to co mogło by doprowadzić do powstania grupy opozycyjnej walczącej z jego bezprawnymi  działaniami .

Samo ignorowanie składającego skargę do EBAY  zszykanowanego i okradzionego człowieka i brak odpowiedzi na nią tak jak

" gwarantuje że to zrobi w ciągu 48 godz. Pana EBAY ! " nie wymaga komentarza , dalej wolę nie pisac bo napisał bym książkę  .

Myślę że najlepiej by się wypowiedział o Panu i o mnie sam zainteresowany PAN GRZEGORZ oceniając kto starał się mu bardziej pomóc , Pan czy ja .

Daleki jestem od oskarżeń ale są ludzie którzy bardzo proszą o pomoc czy też wsparcie , a jak już zrealizują swój zamiar - problem  , mają za nic pomagającego . Taki jest obecny naród Polski . Jako osoba zbliżająca się do kresu życia i pracująca oraz zwiedzająca przez 14 lat  4 kontynenty Świata  , mogę coś na jego temat powiedzieć . Nie trzeba jednak szukać tak daleko. Wystarczy zapytać się obojętnie kogo z marszu protestacyjnego KOD dlaczego protestuje i jaka krzywda mu się stała od obecnego rządu . Usłyszy Pan ciszę . 80 %  " OBYWATELI "  w tych marszach , ludzi faktycznie gorszego SORTU ! ,  to są ci co kosztem biedaków ogromnie się wzbogacili , w związku ze stosowanym Nepotyzmem osiągneli odpowiednią pozycję i dzierżą lukratywne stanowiska i bojąc się by tego nie utracili podnoszą LARUM że " gwałcona jest Konstytucja "  i obecny suwerenny i wybrany przez społeczeństwo rząd czyni zamach na Trybunał Konstytucyjny !! . . 20 % to ludzie których łatwo otumanić  oraz ci a za bułę i parówkę  pójdą wszędzie i zadymiarze którzy żyją takimi emocjami . Straszy się totalnie zeszmacone przez ustępujący Rząd społeczeństwo i agituje do PUCZU  i ANARCHII mówiąc że przyjdzie do nich " czarny LUD "  i zabierze im to czego już dawno nie mają !!!

Prawy obywateli tych z bocznego toru , tych dotkniętych chorobami wieku - do cna spracowanych , bezbronnych i bezradnych biedaków widac jasno i wyraziście na Policjach , w prokuraturach , Sądach , urzędach aparatu władzy Państwa . Tam do dziś jeszcze siedzą indywidua calkowicie bezkarne i stojące ponad prawem . Mają oni za nic tych żyjących w totalnej nedzy biedaków .

Taka sytuacja jest nagminna i podobnie jest z EBAY . Jego pracownicy ukrywają się pod wirtualnymi postaciami . Nie ma do nich żadnego dostępu i nie mozna ich pociagnąć do odpowiedzialności za cynizm , arogancję oraz  czyny przestępcze do jakich się często dopuszczają . Miast odpowiadać na skargi ( czegoś się podjęli ) proponują je składać w języku niemieckim do Luksemburga lub gdzieś tam  , najlepiej na BERDYCZÓW ! .

Do teamu EBAY winni być przyjmowani ludzie którzy mają doświadczenie życiowe , prawnicze i znają kilka języków , a nie  różnej maści kolesie którzy niedawno jeszcze bawili się wspólnie w piaskownicy . Wstąpili do EBAY po to by mieć ubaw po pachy z tych na których się wyżywają . Śmiać się do rozpuku z ich zdenerwowania z bezradności .Wielokrotnie proponowałem nawet swoją osobę działającą w szeregach Polskiego EBAY społecznie !! . Mam czas i spełniam wiele kryteriów . Niestety nigdy nikt się do moich propozycji nie odniósł . Z racji mojej wiedzy bronie wielu obecnych " nieszczęśników tych co toatalnie spacyfikował i skrzywdził poprzedni rząd ! .Cieszę się gdy komuś mogę pomóc stąd moja informacja dla Pana Grzegorza. 

Nie slyszałem by mi podziękował choc jednym słowem .

No cóż . Taki kraj i taki klimat jak to powiedziała " serdeczna przyjaciólka " Pana który pracując na wysokościach zjadł ZĘBY ! .

Serdecznie pozdrawiam Forumowiczów . Chcuiałbym pomóc każdemu .

Leszek ( Attylla )