- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
27-11-2016 00:01
Witam , Pytasz czy to normalne ,że status twojej przeyłki nie uległ zmianie? Nie wiem jak sprawa wygląda przy wysyłce z Chin. Mogę jedynie powiedzieć jak sprawa wygląda przy wysyłce paczki z Polski do Chin. Większość przesyłek jest transportowana do Chin drogą lotniczą. W miejscu docelowym paczka może być transportowana z lotniska do odbiorcy drogą lądową i czas dostarczenia ulega znacznemu wydlużeniu. Co do wymiarów przesyłki to raczej nie ma znaczenia o ile przepisy przewożnika na to zezwalają. Obwód paczki nie może przekroczyć 3 mb. Waga tylko do 20 kg. Inne przesyłki są transportowane drogą lądowo- morską. Średni czas dostarczenia paczki z Polski do Chin to jak pamiętam około 12 dni . Czas wydłuża się tylko od wysłania przez pocztę polską oraz WER. Jak paczka opuści już terminal WER i jedzie na lotnisko to trzeba liczyć dopiero te 12 dni . Status paczki można sprawdzać na stronie ; www.17track.net ( jest opcja j,polski) .Podajesz numer paczki i nazwę przewoznika ( w twoim przypadku- Post Chines) . Zakładam ,że paczka została wysłana z Chin do Polski pocztą lotniczą. Zyczę powodzenia i szybkiego odebrania paczki w Polsce. Status paczki może ulec zmianie w momencie dostaczenia paczki do Polski. Tak działa poczta na całym świecie. Jedna lepiej a druga gorzej.