Blokada mc113
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
10-12-2014 21:31
Witam
Czy ktoś zna sposob jak uzyskać informację o powodzie blokady (podobno na zawsze). Numer blokady mogłem pomylić, ale raczej nie.
Znajomy założył konto firmowe na Ebay. Nawet nie zaczął sprzedaży, tylko z moja pomocą przygotował zaplanowane aukcje.
Przedmioty których jest sporo sprzedawanych na Ebay w różnych krajach i nie są to artykuły zabronione (elementy elektroniczne).
W opisie podał wszsytkie swoje dane do faktur etc, a otrzymał info o czasowym zaglokowaniu konta i konieczności wyjasnienia.
Sprzedaż nawet nie ruszyła.
Przesłał skany dokumentów firmy, fakturę na towar a jednak zablokowono go całkowicie i nic nie może się dowiedzieć.
Bo odpowiedź otrzymuje o zasadach bezpieczeństwa, czy jakos tak.
Teraz z kolegi stałem się w sumie sprawcą jego problemów, bo tak wyczuwam że myśli. Jest czlowiekiem uczciwym z bardzo dobrą znajomością prawa handlowego i nie tylko. Jak twierdzi musi, sie dowiedzieć o co chodzi i będzie pisał do centrali. Nie może się pogodzić z faktem, że może być potraktowany jak oszust.
Z Ebay-em nigdy nie miał nic wspólnego i na żadnym portalu nic nie kupował/sprzedawał.
Może ktoś się spotkał z takim stanowiskiem Ebaya ?
I co mozna zrobić, aby wyjasnić sprawę. Czy to może być nieporozumienie, albo błąd systemu ?