- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
01-10-2014 10:13
Sprzedałem towar , wysłałem listem poleconym rejestrowanym miejsce przeznaczenia Brazylia - Sao Paulo , odziwo na stronie sledzenia Poczty Polskiej odnotowane że po 2 dniach już została przyjęta do Sao Paulo , myslałem "jest dobrze"
Jakie było moje rozczarowanie jak po mięsiącu od kontrahenta otrzymałem negatywną opinie : " jestem rozczxarowany , nie otrzymałem towaru" i tym samym załorzył spór o nie dostarczeniu przedmiotu.
Od razu odpisałem że towar został wysłany z prośbą o to aby szanowny kontrahent poszedł na poczte i spróbował dowiedzieć się co się stało z przesyłka.
Olał temat , nawet nie odpisał .
Mając kontakt z innym kontrahentem oczywiście z tego samego miasta dowiedziałem się że Przesyłki automatycznie przejmował URZĄD CELNY , "chociaż takiej informacji na Polskiej stronie sledzenia nie było"
- Przesyłka zostanie zwolniona w max 90 dni.
Wszedłem na ogólno dostępną strone sledzenia przesyłek : 17tracknet.pl - jest informacja o tym że po przyjęciu w Sao Paulo po 2--3 minutach została przekierowana do miasta Curtiba znajduje się tam Urząd Celny.
Po 2 tygodniach sam oddałem sprawe do rozpatrzenia przez pracownika ebay , po 2 dniach "decyzja"
Obsługa klienta eBay przeanalizowała sprawę i ostatecznie ją rozstrzygnęła.
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.