Tak niestety to prawda, że polska załoga i e-bay i Pal Pala nie ma nic do powiedzenia w sprawach sporów, poza łaskawym potulnym zatwierdzeniem tego co ustali zachód. Są Polakami, a nic nie robią w obronie rodaków.

I dziwi mnie niezmiernie ten powyższy wpis, że jak ktoś zna angielski to może się dogadać z adminem w USA, a admistator z Polski, odpowiedzialny za nas, nie umie się w ten sam sposób dogadać i udowodnić naszej racji. Wynika stąd, ze oni nic nie robią poza odbieraniem co miesiąc pensji. Siedzą i udają, ze cokolwiek robią.

Opisałam swoją sprawę w różnych wątkach. Mimo dowodów na wysłanie paczki, wagi paczki potwierdzonej przez Pocztę Polską, zdjęcia paczki jaką odebrał, jego maili, że żąda tylko refundacji za jakość pudełek plastikowych na CD po 1 zł i wyższych kosztów niż znaczki pocztowe, maili że nie złożył reklamacji przy listonoszu, potem na poczcie, że nie zgłosił sprawy na Policję, oraz UWAGA – dowodu w PayPal, że oddał 50% wartości zagarniętej mi na jego korzyść przez PayPal, po postraszeniu Policją włoską – nikt z administracji nie uznał mojej racji.

Zabrali mi prawie 400 zł za to, ze Włoch złośliwie nie dostając gratisowego CD lub darmowej wysyłki napisał w sporze, ze paczka była pusta !!!!!!!

Za każdym odwołaniem i przedstawianiem dowodów pisali:

Zbadaliśmy sprawę i rozstrzygnęliśmy ją na korzyść kupującego.

Po wnikliwym rozważeniu dowodów przedstawionych w niniejszej sprawie
zakończyliśmy postępowanie i rozstrzygnęliśmy sprawę na korzyść kupującego.

Kupujący przedstawił ważne dokumenty potwierdzające jego roszczenie. Na podstawie otrzymanych dokumentów zamknęliśmy niniejsze roszczenie na jego korzyść.
Dziękujemy za cierpliwość i współpracę.