- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
06-01-2016 13:16
To wszystko co piszą pokrzywdzeni ludzie przez PayPal i e-bay to święta prawda. Polacy nie mają żadnych szans w sporach, nikt nie bada żadnych dowodów i dokumentów. System ustawiony jest tak, że wypełniony wniosek leci pod algorytm i jak on zaklasyfikuje tak jest i amen w pacierzu. Wszelkie BOK są zwykłą fikcją. Siedzą tam panienki z pośredniaka nie mające pojęcia, ani o handlu, ani o płatnościach. Kilka godzin szkolenia, gotowce i “morda w kubeł”. Sprawiać wrażenie pomocy, a po skończeniu rozmowy olać i wywalić do śmietnika co przysłał pokrzywdzony. Ruletka ma się obracać i zarabiać, a nie załatwiać sprawy.
Włoch chciał wyłudzić darmową wysyłkę, potem gratisowy CD, a jak odmówiłam to nagle pisze, że nie ma pieniędzy i chce zrezygnować z 1 CD. Nagle zapłacił, a po dostaniu paczki napisał, że pudełka (po 1 zł / 1 szt) na 4 CD mu nie odpowiadają, czyli 4 zł i chce refundacji za nie i za koszt wysyłki, bo obliczył ze znaczków pocztowych, że zapłacił za dużo. Za kilka godzin wykombinował i zgłosił spór, zupełnie inny, że “pusta paczka” i w kilka godzin dostał zwrot pieniędzy. Nikt nie czytał i nie oglądał dowodów jakie przedstawiłam. Zostały one bez echa.
Napisałam mu, że wyślę w tłumaczeniu powiadomienie do Policji włoskiej i do prokuratury w jego miasteczku. Oddał mi 50 % pieniędzy z zastrzeżeniem, że mam już zamknąć wszelkie roszczenia. Natychmiast przedstawiłem to PayPal i e-bay i co? I g.......Olali to zupełnie. Nikt, a nikt nawet nie napisał w tej kwestii. A nie ma chyba lepszego dowodu jak złodziej bojąc się konsekwencji chce zapłacić za milczenie.
Oto odpowiedzi tych zapracowanych nastawionych na sprawiedliwość adminów:
Zbadaliśmy sprawę i rozstrzygnęliśmy ją na korzyść kupującego.
Po wnikliwym rozważeniu dowodów przedstawionych w niniejszej sprawie
zakończyliśmy postępowanie i rozstrzygnęliśmy sprawę na korzyść kupującego.
Kupujący przedstawił ważne dokumenty potwierdzające jego roszczenie. Na podstawie otrzymanych dokumentów zamknęliśmy niniejsze roszczenie na jego korzyść.
Dziękujemy za cierpliwość i współpracę.
Tym ważnym dokumentem kupującego było zaznaczenie w sporze regułki “pusta paczka”.
Moje dokumenty to
- Dowód nadania z wagą paczki 0,461 kg odpowiadająca 4 płytom CD.
- Monitoring odebrania i braku zgłoszenia uszkodzeń, zgłoszenia na poczcie, czy Policji.
- 2 zrzuty ekranu z żądaniem refundacji za pudełka i pocztę, przed założeniem sporu. Brak info o braku płyt CD. Potwierdzeniem jest historia korespondencji na e-bay.
- Maile z wyłudzaniem darmowej wysyłki lub gratisowego CD.
- Maile z informacją o braku pieniędzy na zapłatę za wylicytowane 4 płyty CD.
- Maile o informacji, że zgłoszę sprawę do Policji i prokuratury włoskiej.
- Odpowiedz, że jak pozamykam roszczenia, to on mi odda 50% pieniędzy jakie mi zabrał PayPal.
- Dokumenty PayPal o wpływie od złodzieja na moje konto 38 Euro.
Pytam, czy jest ktoś na świecie przy zdrowych zmysłach, aby nie uznał moich dowodów na złodziejski postępek kupującego?
Odpowiem jest – to obsługa Paypal i e-bay. Dla nich kupujący to Europejczyk godzien zaufania. Nawet mu nie nakazali odesłać paczki, czy wysłać do ekspertyzy. Natomiast co jest niezwykle smutne dla polskiej obsługi Polak to kretyn nie warty uwagi. Polak Polakowi nawet w polskim Paypal nie chce pomóc. Wstyd i hańba, jak mówi Miecugow – polskie społeczeństwo spsiało.