Przepraszam za posta pod postem, ale sprawa posuneła się do przodu o tyle, że po założeniu sporu na PayPal i poinformowaniu o tym sprzedającego, twierdzi on nagle, że chciał zwrócić pieniądze, ale PayPal zablokował środki ponieważ otwarłem spór. Oraz zbywalczo odpisuje, mówiąc, że on nie chce więcej zajmować się tą sprawą, chce ją zamknąć jak najszybciej i że jak chce to mogę jego maila pokazać PayPalowi i z nimi się dogadywać. Dodatkowo pisze (zmienia naszą umowę) że nie musze zwracać klawiatury, tylko chciał zrobić wcześniej wspomniany zwrot środków na PayPal. No szkoda, że nie poinformował o tym wcześniej tylko chciał, abym anulował transakcje. Jestem w trakcie pisania wiadomości do sprzedającego, w której (naprawdę chcę się dogadać...) chcę zaproponować rozwiązanie, że zamknę spór na PayPalu, on zwróci środki i ewentualnie wtedy mogę zgodzić się na anulowanie transakcji. Aczkolwiek wyczytałem również, że mimo otworzenia sporu przeze mnie sprzedający może go zamknąć poprzez przelanie spowrotem środków na moje konto. Wyczytane tutaj.
Proszę o poradę bo zrobiło się konkretne zamieszanie.