- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
31-12-2025 11:40
witam; dzisiaj podobno ostatni dzień na wysyłkę listem poleconym, otóż ja w piątek 2 stycznia udam się na pocztę jak zawsze i nadam przesyłki w tradycyjny sposób - zobaczymy co się stanie, ile z nich wróci a ile nie... dotychczas miesięcznie zostawiałem na poczcie około 8 tyś; wysyłam dużo, głównie Niemcy, Włochy i reszta Europy; listy za 22 zł sprawdzały się idealnie chociaż muszę przyznać że zwykłe listy zagraniczne za 10 zł dochodziły nawet szybciej i bez problemów; więc GLOBAL za 39 zł to jakiś żart, nasza poczta nie ma alternatywy dla przesyłek za 22zł stąd pojawia się problem dla nas sprzedawców z eBay; w Niemczech bez problemu wyślesz za 8 zł, 12 zł, 20 zł, 33 zł, 56zł i tak dalej, ale u nas nie - bierz za 39 zł albo kombinuj; ale dla przesyłek z Chin do Polski oczywiście nic się nie zmienia, nadal będą przyjmowane bez żadnych komplikacji; nie mówię już o przesyłkach z Polski do USA gdzie podobno poczta do dzisiaj nie rozpisała przetargu na obsługę celną tych przesyłek stąd brak możliwości wysyłki; kpina po prostu z ludzi... dam znać jak moja wysyłka w piątek; Wy też piszcie jak sobie radzicie; czy zmieniacie cenniki, itd...