- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
09-01-2024 12:05
Ale co z tego ze podam wagę i wymiary wysyłanej paczki, jak np koszt wysyłki do Hiszpanii mogę ustawić tylko jeden (nawet kiedy ustalam dla samej Hiszpanii). Klient kupuje z wysp Kanaryjskich i okazuje się że muszę dopłacić do wysyłki więcej niż sam koszt wysyłanego produktu.
Tak jak napisane w postach wyżej - Malta to kraj Europejski którego nie chcę wykluczać a koszt wysyłki tam jest średnio o 80% wyższy niż koszt wysłania do Włoch (na ląd). A kraju MALTA - nie ma w wykazie krajów na Ebay (w ebay nie istnieje możliwość podania ceny na Maltę innej niż dla reszty Europy). Malta jest ujęta w Ebay jako kraje europy i tyle...
Sprzedając towar dla klienta na Maltę albo muszę dopłacić do interesu albo muszę anulować zamówienie by nie narazić się na koszty, ale po anulacji tracę klientów i dochody, i nie wiem czy nie mogę dostać negatywnej opinii od klienta że mu anulowałem zamówienie. Wykluczać Malty według Polskiego prawa chyba nie mogę bo nie można wykluczać Europejskich krajów ze sprzedaży (jeżeli juz sprzedaję za granicę).
Cenniki otrzymane od firm kurierskich zawsze obejmują kraje i regiony na lądzie i na wyspach. Te na wyspach są ze znanych powodów bardzo wysokie (koszty logistyczne-samolot lub statek).
I teraz będąc sprzedawcą nawet chcąc "Uśrednić" ceny dla lądu i wysp, znacznie podnoszę koszty wysyłki paczek na ląd (żeby te pokryły koszty wysyłki na wyspy), co jednak odstrasza klientów (szczególnie tych kupujących z lądu).
Takie reguły są dla sprzedawców niczym loteria.... sprzedam towar za określoną kwotę... ale wyślę za kwotę X i albo na tym zarobię albo stracę.