Konto na Ebay.pl i wystawianie na Ebay.de coś zmienia?

Witam,

Jestem tu nowy, więc do końca tego nie rozumiem. Na początek napisałem o zwiększenie limitu, po czym dostałem ile chciałem więc ok, no i teraz chciałem głównie na Niemcy powystawiać swój asortyment. Poczytałem, że wystawiać najlepiej na Ebay.de czyli w docelowym dla tych produktów rynku, bo będzie lepiej widocznie. No ok, ale dalej tak jest? Porobiłem na .de szablony i powystawiałem swoje pierwsze aukcje, ale tak samo je widzę w Ebay.pl oraz mogę dokonywać zmian przez .pl więc stąd pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi: Czy dalej to robi jakąś różnicę? Jak wystawiłem na .pl próbnie podobne, to tak samo widziałem jako gość wyniki wyszukiwania te artykuły z .pl i .de? Coś tam pisali, że może tak być jeżeli wyszukiwarka z .de miała czas i chęci 🙂 żeby dorzucić artykuły z portalu .pl. Czy to prawda? Dużo wygodniej jednak byłoby wystawiać z polskiego portalu, tłumaczenie google języka .de nie jest wygodne.

No i jeszcze, czy Niemcy chętnie kupują jak jest zaznaczona oczojebna wysyłka "Aus Polen".

I ostatnie: czy istnieje jakaś magiczna granica 10 komentarzy o której nie raz czytałem, ze wtedy będą się aukcje lepiej pozycjonować, albo że trzeba mieć tyle żeby wystawiać na .de czy .com? Póki co na .de nie mam problemu. Pomimo "0 komentarzy" mogę wystawiać.

Dzięki za cierpliwość dla świeżaka

Pozdrawiam