NUMER PASZPORT LUB PRAWOJAZDY DO UAKTUALNIENIA DANYCH
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
29-08-2021 22:28
3 dni temu sprzedałem przedmiot. Ebay natychmiast zablokował pieniądze i żąda uaktualnienia danych. Trzeba wpisać numer dokumentu, a do wyboru jest PASZPORT i PRAWOJAZDY. Nie mam PASZPORTU i nie mam PRAWOJAZDY. Mam za to DOWÓD OSOBISTY, jak każdy z nas. Więc nie mogę spełnić oczekiwań Ebay. Konto na Ebay mam od 2013 i konto na PayPal od 2010. Do dzisiaj setki razy korzystałem z płatności PayPal. Przy zakupie, a zwłaszcza przy sprzedaży, bo tak sobie życzył Ebay. Bez powiązania konta Ebay z kontem PayPal nie mogła się odbyć żadna transakcja. Na PayPal, żeby otrzymywać pieniądze, trzeba wysłać skan dowodu osobistego i dokument na to samo imię, nazwisko i adres (faktura za telefon, za prąd). Wysłałem wszystko do PayPal i od 2010 roku nie mam problemu z PayPal. Zostałem dogłębnie zweryfikowany przez PayPal, a teraz robi to samo Ebay. Teraz zaczyna się problem z Ebay. Ponieważ nie mogę uaktualnić danych, nie mogę wypłacić pieniędzy. PASZPORT lub PRAWOJAZDY nie jest niezbędnym dokumentem w Polsce, jakim jest DOWÓD OSOBISTY i nie trzeba ich mieć. Nie wyjeżdżam za granicę i nie mam samochodu. Dlatego żądanie w uaktualnieniu danych do konta, tylko PASZPORTU lub PRAWOJAZDY, jest dla milionów Polaków nie do zrealizowania. Ebay nie odpowiada na moje wiadomości, a wysłałem 3-y. Za 2-3 dni zniecierpliwiony kupujący zacznie mnie molestować wiadomościami, czy paczka wysłana. Przecież nie wyślę paczki do kupującego, jeżeli nie będę miał pieniędzy w ręku lub pewności, że będę mógł je wypłacić. Po tym, jakich dokumentów chce Ebay i że nie odpisuje na wiadomości, nie mam takiej pewności. Poza tym, jak na złość, nie mam teraz pieniędzy i potrzebuję je wypłacić, żeby opłacić wysłanie paczki. Tłumaczenie kupującemu, że Ebay zablokował pieniądze sprzedawcy, skończy się anulowaniem zakupu przez kupującego i wpisaniem negatywa. Też bym nie ufał sprzedawcy, któremu Ebay blokuje pieniądze. Póki co zrobiłem rzuty ekranu. Wychodzi na to, że skoro nie mam PASZPORTU lub PRAWOJAZDY, Ebay nie odblokuje pieniędzy. Za kilka dni idę do prawnika i będę pozywał ten portal. Wyślę przedsądowe wezwanie do zapłaty do eBay GmbH, Albert-Einstein-Ring 2-6, 14532 Kleinmachnow, Niemcy i pismo do Internetowej Platformy Rozstrzygania Sporów, którą oferuje Komisja Europejska na stronie ec.europa.eu/consumers/odr/. Czy ktoś z Was ma podobny problem ???????