- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
10-08-2021 09:54
Sprawa wciąż jest w toku i czeka na odpowiedź od "instytucji finansowej" od 28 lipca
ogólnie na ebay.de sprzedaję od 2012 roku ale od około roku dwóch zauważyłem niesamowity spadek jakości obsługi przez ebay sprzedawców, odpisują mi jakoś dziwnie brzmiący z nazwisk i imion ludzie (jakby nie obywatele Zachodu, ale...Bliskiego Wschodu?), ogólnie jakaś masakra, nie idzie się dogadać ani rozwiązać sprawy jak kiedyś. Za każdym razem odpisuje jakiś inny hindus czy tam mahmed. Dawniej obsługa była w Polsce, albo innym kraju Europejskim. Masowo umywają ręce i odpowiadają jak jakieś roboty, a nie ludzie. Odpowiedzi są lakoniczne, wręcz książkowe, regulaminowe. Kiedyś bardziej się przykładali do sprawy. Ostatnim razem przedstawiłem dowód że paczka w końcu dotarła do kupującego z Izraela i ją odebrał, to mi odpowiedzieli że muszą to sprawdzić, ale nic nie dostałem w odpowiedzi. Potem pisali że się sprawa przedawniła bo minęło pół roku. No ale kupujący zgłosił sprawę po miesiącu, kolejne 4 zajęło Poczcie Polskiej zbadanie sprawy i odpowiedź, a potem odpowiedź ebay też nie była prędka...kupujący z Izraela podobnie jak z Niemiec i Włoch nie należą do najuczciwszych. Można się domyślić jaka była ich "reakcja"...jednak jak sprzedaję w całej Europie to najwięcej kupujących mam z tych krajów i jak to ugryźć.