piokrza89
Użytkownik

Dodam że tych szczotek wysłałem multum w ciągu ostatniego roku-dwóch-trzech, nie tylko do Niemiec ale i do innych krajów w Europie i takiej sytuacji nie miałem. Nigdy nie uległa uszkodzeniu część w taki sposób jaki przedstawia kupujący. To nie jest pęknięcie tego plastikowego elementu, ale ZDARCIE, STARCIE, WYTARCIE, WYŻŁOBIENIE które nie powstało na skutek jednorazowej siły, ale przewlekłej siły mechanicznej. Takie uszkodzenia w tym miejscu szczotki pojawiają się w sytuacji gdy taki odkurzacz napotyka opór na szczotce, np. w skutek nieprawidłowej eksploatacji, tj, nagromadzone, nawinięte i nie oczyszczone zabrudzenia, np. sierść zwierząt w olbrzymich ilościach lub długie włosy ludzkie. I taki odkurzacz pracuje z obciążeniem na szczotce aż ten element łączący ją z jego obudową, z gniazdem w które jest wsadzone to sprzęgło się nie zacznie zużywać na skutek sił tarcia, plastiku o plastik. Widziałem takie sztuki uszkodzonych odkurzaczy w ten sposób na allegro już nie raz w życiu bo tematem odkurzaczy robotów zajmuję się 10 lat. A tu cwaniak wykorzystuje sytuację że element jest przykręcany na śrubkę. Odkręcił go od swojej starej szczotki, przykręcił do nowej ode mnie i chojrak, że mu wysłałem niby uszkodzoną. W załączniku zdjęcie nowej.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście