Jako super sprzedawca mam bezpośrednie wsparcie help desku z polskim zespołem konsultantów. Zadałem to samo pytanie już 4 tygodnie temu. Tu jest więcej niuansów 🙂

1. Jakie kwoty i po jakich przelicznikach będą wpływały na konto płatności skoro wystawiam produkty w GBP na co.uk a płatności ebay obsługują tylko euro? Polecono mi wywalić aukcje z co.uk i wrzucić na ebay.de albo fr bo nie wiedzą jak będzie się to odbywało... opad rąk.

2. Pytałem tez o sytuacje jak u Ciebie, bo wypłaty można ustawić codziennie albo cotygodniowo. Przy czym zwrot może nastąpić po 14 dniach od momentu doręczenia a więc przy wysyłkach zajmujących czasami 10-14 dni, odbędzie się to nawet po 20-30 dniach od wypłaty na konto bankowe w EUR... Nie udzielono mi odpowiedzi, bo nie wiedzą. Najpewniej jedyną metodą jest powiązanie karty kredytowej z kontem i ściąganie należności w taki sposób. Nie ma innej metody moim zdaniem.

2a. Co z różnicami kursowymi w takim przypadku? Gdyby mieli przeliczać z GBP na EUR i na odwrót w przypadku zwrotu?

Odnośnie kwestii numer 1. Czy ktoś z Was ma już płatności ebay aktywne, wystawia na UK w GBP i coś sprzedał? Niekoniecznie do UK, np do DE albo Hiszpanii. Jak wyglądają wpłaty i kwoty otrzymane z serwisu w takim wypadku?