Kolejny oszust z UK.
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
10-11-2019 15:27
05-11-2019 sprzedałam dla Anglika CD za 150 zł. Długo się nie pocieszyłam, bo na 2 dzień napisał, że chce anulować, bo to kupił brat na jego koncie, potem, że już taki CD kupił gdzie indziej. W 7 mailach tłumaczyłam, że poniosłam koszt prowizji 15 zł i czy je zwróci. On, że albo będę z nim współpracować, albo go popamiętam.
Regulaminowo 09-11-2019 założyłam spór o brak zapłaty. Dziś tj. 10-11-2019 zapłacił Pay Palem i natychmiast e-bay z automatu zamknął spór. Natychmiast wystawił negatywa, że ja go niby chcę naciągnąć na dodatkowe koszta.
Niesamowite, co cwaniacy mogą powymyślać. Widać on chciał ugody, wycofania zakupu, ale bez zwrotu prowizji. Może dla niego 15 zł nic nie znaczy, ale dla mnie tak.
Wyślę mu we wtorek CD, bo wpłynęły pieniądze, ale obawiam się, że albo nie odbierze, albo zaraz zgłosi do Pay Pal jakiś wymysł.
Zapłacił, bo miał pewnie już ostrzeżenia, lub po to aby właśnie automat zamknął spór.
Pay Pal stojąc po stronie ludzi z zachodu natychmiast pewnie zabierze mi kasę. No i jak zwykle na e-bay zostanę bez płyty, bez kasy i na dodatek obciążona kosztami przewalutowań. No i z negatywem wystawionym przed wysłaniem towaru.
Takiego numeru to nie przewidywałam w najgorszych snach. Jeszce nie wysłane, a już jest negatyw.
Myślałam, że negatywy wystawia się po otrzymaniu towaru.