Na twoim miejscu nie ustępowałbym. Pisać do skutku. Ebay.pl odpowiada po zamknięciu sporu ,że następne wiadomości będą ignorowane. Nie przejmować się . Pisać i opisywać sprawę skrupulatnie ,ale minimum słów. Nie za dużo jak na jedna wiadomość. Za każdym razem zgłaszać do ich serwisu zachowanie kupującego. W moim przypadku jak usłyszałem ,że mam dogadać się z kupującym poza serwisem eBay od razu im napisałem ,że nic nie załatwiam poza serwisem eBay . To jest niezgodne z regulaminem serwisu eBay. Pisał to pracownik eBay. Wyśmiałem go  ale nie abym był wulgarny. Rzeczowo napisałem co o tym myśle. Co do cięć sprzedaży w sensie obniżania kosztów przesyłek. Uważam ,że jest to bezsensowne. Po co masz dopłacać do przesyłki??? Obcokrajowiec ma za nic Polaka. Oni nie przejmują się nami a ich koszty przesyłek wcale nie są tańsze. Są droższe niż z Polski do Unii Europejskiej i na inny Kontynent. Sprzedawać po kosztach nie ma sensu. Sprzedawać na siłę też nie ma sensu. Jesli kupujący proponuje obniżenie kosztów przesyłki lub proponuje niższą cenę za towar należy od razu zaznaczyć ,że nie ma takiej opcji. Ty idziesz na ustępstwa a on potem zakłada ci spór '' o niezgodność przedmiotu z opisem'' lub '' inny towar niż zamówił''. Odsyła nie twój towar tylko podmieniony i zniszczony  lub nie odsyła go wcale. Takich tępych gości należy unikać . Nigdy nie wysyłać jak adres nie zgadza się z adresem podanym w koncie PayPal. Poza tym jak gość ma konto niezweryfikowane lub płaci z innego konta niż swoje to zwracać kasę i dziękować za taką niepewną transakcję.