- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
29-11-2016 21:04
Witam , Twoja przesyłka dotarła do odbiorcy- kupującego w Australii. Zrób screen strony ;www.17track.net . Wpisujesz numer przesyłki i zaznaczasz przewoznika Poczta Polska. Dokładnie odebrana 28.11.2016 roku o godz 18 ej. Czas dostarczenia 20 dni . Jak na paczkę priorytet lotniczą do Australii to trochę za długo. Na ogół trzymają paczkę w Australii w Urzędzie Celnym . Paczka powinna dojść góra w 12 lub 15 dni. Facet rżnie głupka. Czasami tak piszą ,że nie potrafią zamknąć sporu. Po zamknięciu sporu będziesz mieć problemy ze swoim kontem przez eBaya. Gość otworzył spór na eBay czy na PayPal? Do PayPal można dzwonić i też im wysyłać screen ,że paczka dotarła . Tam łatwiej uzyskasz pomoc i zrozumienie. Na eBay jest to dosyć problematyczne ale jak będziesz pisać do skutku to osiągniesz sukces i zwrot płatności. Na eBay spór trwa 8 dni . Potem jest zamykany automatycznie obojętnie co będziesz pisać . Po zamknieciu sporu jest jeszcze 5 dni i masz prawo odwoływać się. Radzę pisać bezpośrednio do eBay.com.au. Możesz tam również zgłosić celowe zachowanie nieuczciwego kupującego . Kasę odzyskasz. Po zamkniętym sporze na eBay spodziewaj się ,że płatność zostanie zwrócona kupującemu przez Paypal na rzecz sporu. Gość będzie mieć twój przedmiot + zwrot płatności. Nie odpuszczaj . Pisz do skutku. Na twoim koncie eBay będziesz mieć saldo ujemne powyżej 800 zł ( wartość ponad 200 eur). Skutkuje to tym ,że jak nie uregulujesz tej kwoty to nie będziesz mieć możliwości wystawiania nowych ofert na eBay. Uregulujesz tę kwotę i wówczas saldo masz dodatnie, i możesz znowu wystawiać nowe aukcje. Przechodziłem przez to więc wiem czym to skutkuje. Wszystko za sprawą jakiegoś nieuczciwego kupującego. Pozdrawiam i życzę powodzenia w odzyskaniu płatności.