- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
11-10-2016 01:17 — edytowano 11-10-2016 01:18
W PayPal i w Ebay jest inaczej.
Mozna powiedzieć ze Paypal bardziej traktuje cie po ludzku.
W ebay jestes zerem dla ktorego twój interes w zaden sposob sie nie liczy.
W PayPal faktycznie czekają w miare możliwości aż paczka dojdzie - tez mnie informowali że jak nie bedą mogli duzej czekac i przyznaja zwrot a paczka pozniej dojdzie to mam sie z nimi skontaktowac.
W Ebay jest calkiem inaczej - tam nie ma ze boli zbieraja ci pieniadze i nie ma szans ich pozniej odzyskac.
Ponad rok temu gdy były opoznienia przesyłek do USA (opoznienia z winy USPS i złej pogody) miałem kilka paczek ze doszły z opoznieniem - oczywiscie tam gdzie był zalozony spor poprzez ebay tam ebay zabrał mi pieniedze i oddał kupujacemu ( wszyscy kupujący dostali pozneij toawr z opoznieniem ) Ale oczywiscie ebay juz mi tych pieniedzy nie oddał.
Były dokladnie takei sytuacje że ebay rozstrzyga w piatek/sobote ze spor przegrałem bo kupuajcy nie dostał towaru na czas ( zdaje sie ze jest na to 30 dni od momentu kupna) i zabiera pieniadze. Kupujacy około wtorek sroda otrzymali przesyłke. Ja trace towar, pieniadze i otrzymuje punkty karne.
Ebay ma cie totalnie w dupie.... nie pomaga zadne pisanie i wyjasnienei ze przeciez kupujacy otrzymał towar a opozneinei nie jest w zaden sposob z mojej winy bo był to problem nagły i tymczasowy po stronie amerykanskiej firmy USPS.
Tak samo bedzie w twoim przypadku jezeli bedzie około 20-30 dni kupujacy załozy spor , w ciagu kilku dni tracking number nie potwierdzi ze odebrał to ebay odda mu pieniadze, on towar dostanie poznej ale ty pieniadze juz stracisz i nie ma zadnej opcji by je odzyskac ( chyba ze dogadasz sie z kupujacym). Ebay nie pomoze ci nigdy - mialem killka takich przypadków i zawsze konczyło sie tak samo - straciłem towar i pieniadze mimo ze kazdy kupujacy otrzymał go.
Ja w zasadzie na niezła sumke zostałem juz przez ebay okradziony mimo ze zaden kupujacy nie był poszkodowany (tyle ze miał opoznienie ale nie z mojej winy)