Przesyłka dostarczona,ale nie przez adresata.

Wysłałam przesyłkę poleconą do Wielkiej Brytanii,na stronach poczty (polska i angielska) widnieje jako dostarczona.Po otrzymaniu płatności PayPal wystawiłam pozytywny komentarz sprzedającemu(Tu chyba mój błąd,bo za wcześnie).Kupująca twierdzi,że nie otrzymała przesyłki.Mało tego-dostałam list od jej matki (albo osoby podającej się za nią),żeby nie sprzedawać i nie przesyłać jej 46-letniej córce żadnych rzeczy,gdyż jest to osoba chora psychicznie i nie wie co robi,nie liczy się z kasą i wogóle żeby jej o tym liście nie mówić bo zgłosi to na policję w moim kraju bo ma moje dane.Kasa na razie zamrożona przez PayPal.Jak tu żyć Panie premierze 😛

Pomoże ktoś?

jak wyslales na adres wysylki z paypal i masz potwierdzenie dostarczenai to nie masz sie czym przejmowac. Jak ci zalozyli spor to zgłos do rozstrzygniecia.

Anonymous
Nie dotyczy

możesz podać numer tej przesyłki,chcę zobaczyć czy już włączyli śledzenie do U.K

NAPISZ  2 mejle

do mamy - ze towar został wysłany bo  ZOSTAŁ KUPIONY  ---- kontrola powinna być przed a nie PO ZAKUPIE (PSYCHICZNIE CHORA CZY NIE ....)  ----- 45 LAT to nie dziecko

A DO prawdziwego adresata - napisałabym ze towar został doreczony a odebrała MAMA  mieszkająca POD TYM SAMYM ADRESEM

i tyle

w ostateczności mejla od "mamy " tez wysłałabym do tej osoby która twierdzi ze towar nie doszedł

a cała sprawe przedstawiabym również na ebay ---- aby uchronić sie przed sporem / roszczeniem

Przesyłka już dawno dostarczona RR751884914PL,co widać i na stronie poczty polskiej jak i brytyjskiej.

Problem w tym,że nie te ręce ją odebrały.

Jej mama nie wysłała maila tylko list do mnie.Oczywiście wysłałam scan tego listu do adresata przesyłki(mailem),na co ona-że jej matka prawdopodobnie odesłała przesyłkę z powrotem i prosi jeszcze raz aby jej ją wysłać.Jak na razie przesyłki nie mam ja ani ona.

Nie wiem jak jest w Wielkiej Brytanii,ale w Polsce na jej miejscu udałabym się na pocztę,bo nie może być tak,że przesyłkę poleconą odbiera osoba trzecia i ewidentnie jest to wina listonosza.U nas za takie coś listonosz może mieć dyscyplinarkę.

Nie wysyłałam za potwierdzeniem odbioru.Jedyny dowód,że została dostarczona to tracking.

Sprawa jest jasna,niepotrzebnie dajesz się wciągać w niejasne gierki.Przesyłka została dostarczona,nie ważne kto odebrał.W razie negatywa usuwają ,w razie sporu o niedostarczenie zamykają.

Gorzej gdy otworzy return request o niezgodność z opisem to tracisz kasę niezależnie od tego jakie są fakty.

Sprawa wyjaśniona.Mamuśka oddała jej przesyłkę.Uffff

Sądząc po tym liście,który od niej otrzymałam wnioskuję raczej,że to sama mamuśka ma kuku na muniu. :OP

a co do stwierdzenia że przesyłki rejestrowane (listy, paczki) to w PL to nie działa...

pod adresem zameldowania wszystkie przesyłki przyjmuja moi dziadkowie (inne nazwisko  ten sam adres)

a co do adresu domowego - to czesto np. mój tata odbiera je w drzwiach czy na poczcie

nawet kurierzy  przesyłka dla PAULINY odbiera/ podpisuje Jacek I TYLE....  🙂

adres  tylko sie liczy - tak samo na alledno czy ebay 🙂