Opcje
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
08-02-2016 15:29
Czy komuś z Was udało się znieść limit przed posiadaniem 10 pozytywnych komentarzy i upływem 90 dni od daty 1 sprzedaży ? Niestety w Polsce Ebay posiada tylko kontakt mailowy. U naszych sąsiadów istnieje infolinia, jednak czy jesteśmy w stanie coś wynegocjować? Może ktoś z Was próbował ?
Raczej nikomu.
Następna kwestia to prowizja od sprzedaży.. aktualnie jest to ok. 9% czy można coś z tym zrobić ?
Będziesz płacił mniej jak będziesz więcej sprzedawał.
Posiadając polskie konto Ebay. Z polskim kontem w PLN nie można podpiąć konta walutowego zalożonego w Polsce. Wszystkie kwoty, które wpływają ze sprzedaży paypal przewalutuje. Czy ktoś się orientuje czy można temu jakoś zaradzić ?
Nie można i raczej nie będziesz mógł. Przecież oni na tym zarabiają miliony zielonych.
Tak jak wspomniałem chcę prowadzić sprzedaż na Ebay.de ale w takiej sytuacji może warto powystawiać na Ebay.pl ale z opisami po angielsku i niemiecku (zaznaczyć cały swiat) i uzbierac te komentarze..
Jest wiele tematów na forum jak sobie radzą z komentarzami. Poczytaj.
Ograniczenia są dla mnie zrozumiałe, wypowiadamy się tutaj jako Sprzedawcy.. gdybyśmy chcieli natomiast coś kupić pewnie sami mielibyśmy obawy widząc, że ktoś nie ma żadnego komentarza albo posiada 1 lub 2 i 10 przedmiotów na sprzedaż…
Większego debilizmu nie widziałem.