- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
18-03-2015 13:04
jest caly czas jak było - czyli w kratke - czesc przesylek dochodzi w miare normalne a druga czesc opozniona.
To loteria. Chyba zalezy do jakiego kontynera trafi przesyłka. Dzwoniłem na infolinie to mowia ze opoznieniai sa cały czas i nic nie potarfili powiedziec kiedy to sie skonczy. Takze expressowe EMS maja opozneinia wysyłałem ostatnio dwa EMS - powinny dojsc po około 6 dniach. A jeden doszedł po około 9 dniach a drugi mineło 21 dni i jeszcze nie doszedł ( a były wysłane dzien po dniu). Gdybym trafił na kumatego i cwanego kupującego to ten od drugiego EMS zalozył by spor dostał by pieniadze i towar za to ze nie otrzymał go w termienie. Wiec trzeba miec nerwy ze stali bo nie kazdego da sie przekonac ze opoznienie jest globalne i nie z twojej winy i zeby czekał. Jak nie dostanie w temirnie zaloży spór i zgłosi go do rozstrzygniecia przez ebay to kasa i towar stracony. Odowływanie nic nie daje bo probowalem.
Co do listów poleconych RR i przesyłek CP to tu loteria mam takie ze stycznia co nie doszły ale opozneinie jezeli juz jest to przewaznie 1-2 msc Czesc dochodzi w maire normalnie - mialem ostatnio RR co doszedl po 7 dnich ale inne wyslane w podobnym czasie czekaja i czekają....
tak swoja droga mogli by cos z tym zrobci nawet na stronie mają informacje ze takie rzeczy moga sie zdarzyc. Ale jak widac maja to gdzies - winny jest sprzedawca ktoremu trzeba zabrac kase, towar i jeszcze zarobic na nim na prowizji.
Mimoz e sytuacja jest oczywista ze sa globalne opoznienia bo przewoznicy oficjalne komunikaty publikują to oni nic nie zgłszaja na forum komunikatów http://www2.ebay.com/aw/marketing-pl.shtml jakby zadnego problemu nie było - wiec sprzedawców mozna łupić.
"Na podstawie wiarygodnych danych o statusie przesyłki stwierdzimy, że problem został spowodowany przez systemowe opóźnienia dostawy lub komunikacji. Przykłady: opóźnienia na wielką skalę z winy przewoźnika, przedmioty zatrzymane w odprawie celnej, przerwy w dostawie prądu spowodowane trudnymi warunkami pogodowymi. Informacje o zaistniałych przypadkach będą publikowane na forum komunikatów"