To się w głowie nie mieści, wkleje wam co napisałem do ebay i co mi odpisali bo klient mi otworzył sprawę w centrum rozsztrzygania o niezgdoność przedmioty z opisem, a potem ją zamknął.

---------------- ja ----------------------

Witam Kupujący ******* zakupił na mojej aukcji naklejki, otrzymał je i otworzył sprawę w Centrum rozstrzygania że jedne naklejki nie są z folii odblaskowej, ale za chwilę zamknął sprawę i napisał że wszystko jest dobrze i przeprasza tylko że wasz nowy sposób oceniania zaliczy takie otwarcie sprawy na moją niekorzyść (Otwarte sprawy, gdy przedmiot jest niezgodny z opisem), chciałbym się dowiedzieć jak to teraz rozwiązujecie? Bo przecież nie może takie otwarcie i zamknięcie sprawy wpływać na moje oceny skoro błąd leżał po stronie klienta, a nie mojej.

---------------- odpowiedź z ebay ----------------------

Serdecznie dziękuję za konatakt z Działem Obsługi Klienta eBay w sprawie kupujacego ******* który otworzył Ci sprawę o niezgodność przedmiotu z opisem. Bardzo mi przykro, że spotkała Cię taka sytuacja niestety nawet takie otwarcie sprawy liczy się na Twoją niekorzyść i problem taki nie może być usunięty.