To jest tragedia ja w ciągu miesiąca polecialem z Top-Bewertung do "niespełnia standardów" 1500 euro miesięcznie z tendencją wzrostową prowizji. W tym momencie mam 11% i obniżyli limity sprzedaży co skutkowało zakończeniem kulku aucji i co za tym idzie zmniejszeniem obrotów. Najwięcej ma % za niezgodnośc zopisem co dla mnie jest bzurą ponieważ a ni nie mogę nic więcej napisac o przedmioci oraz wszystkie elementy opisu zgadzaja sie w 100%. Klient otrzymuje towar w terminie, mam wiele pozytywnych komentarzy, że wysylka szybka itp. Ebay strzelil sobie w kolano i za miesią sie obudzą, że obroty spadły o kilka milionów Euro. Następna paranoja, klient kupil towar nie zaplacil za niego i wystawil mi negatywa oczywiście procenty ujemne poleciały.

Ja też tak zleciałem ale na razie jestem na niby tak zwaną "specjalną ochroną" przez ebay, jak się nie mylę ona się zakonczy 20 tego miesiąca i wtedy to już nie wiem czy coś mi sie uda sprzedać bo pewnie w wynikach wyszukiwania polecę na sam tył. Zastanawia mnie co za ludzie podjęli taką bezmyślną decyzję żeby wprowadzić tak ograniczone standardy naliczania ocen.

To się w głowie nie mieści, wkleje wam co napisałem do ebay i co mi odpisali bo klient mi otworzył sprawę w centrum rozsztrzygania o niezgdoność przedmioty z opisem, a potem ją zamknął.

---------------- ja ----------------------

Witam Kupujący ******* zakupił na mojej aukcji naklejki, otrzymał je i otworzył sprawę w Centrum rozstrzygania że jedne naklejki nie są z folii odblaskowej, ale za chwilę zamknął sprawę i napisał że wszystko jest dobrze i przeprasza tylko że wasz nowy sposób oceniania zaliczy takie otwarcie sprawy na moją niekorzyść (Otwarte sprawy, gdy przedmiot jest niezgodny z opisem), chciałbym się dowiedzieć jak to teraz rozwiązujecie? Bo przecież nie może takie otwarcie i zamknięcie sprawy wpływać na moje oceny skoro błąd leżał po stronie klienta, a nie mojej.

---------------- odpowiedź z ebay ----------------------

Serdecznie dziękuję za konatakt z Działem Obsługi Klienta eBay w sprawie kupujacego ******* który otworzył Ci sprawę o niezgodność przedmiotu z opisem. Bardzo mi przykro, że spotkała Cię taka sytuacja niestety nawet takie otwarcie sprawy liczy się na Twoją niekorzyść i problem taki nie może być usunięty.

Brak słów.... trzeba będzie zacząć się modlić....

hahaha to jest żenada, uśmiałem się tylko nie wiem czy to jest do śmiechu może jakiś list zbiorowy albo masowe wysyłanie wiadomości w takich sprawach do Ebay ?

Ja mam w tym momencie spór otwarty  o to, że w aucie nie ma kierownicy multimedialnej (w opisie aukcji nie ma mowy o takiej kierownicy) nie wiem co w tym przypadku zrobić bo Ebay pewnie przyklepie rację kupującemu. Ale jaki koleiwek będzie wynik to i tak procenty się liczą.

Ja już kilka maili wysyłałem do nich ale jak widać bez skutku. A może zrobić stronę gdzie każdy będzie mógł się wpisywać przeciwko takim ich działaniom, może to im da coś do myslenia jak będzie tam wpisanych ogromna ilość sprzedawców i problemy jakie mieli z ebay. Ja w wolnej chwilki mogę ją zrobić i to w kilku językach ale musi się więcej osób wypowiedzieć za tym.

oczywiście jestem za

ja tez jestem za, ale watpie ze to cos da ebay sie obudzi jak i im dochod spadnie z naszych prowizji i moze wtedy pojda po rozum do głowy.

ja rachunek co miesiąc 1200 euro a mnie nie dali pod parasol mam 8% sprzedaje używane czesci przez 3 ostanich niemców mam 8 procent jeden zrobił spór o nic drugi chciał ugrac 10 euro.teraz nie można oddawać czesci pieniedzy tylko spory kierowac do roztrzygnięcia dla ebay

dodam tylko że jak nie spełnia sie ich debilnych standardów to z innych kont też nie bedzie można sprzedawac a tym bardziej zakładac nowych 🙂