Znowu o prowizjach
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
02-09-2014 21:59
Tym razem opis jak ebay dyma sprzedawcow na prowizji od kosztow wyslki. Pomijam ze sama prowizja od kosztow wysylki jest chorym wymyslem jak dalej doic sprzedawce, przeciez ja sprzedaje produkt a nie wysylke to czymu place prowizje od wysylki?
Ale nie o tym tym razem.
- jest aukcja wieloprzedmiotowa - 4 sztuki czegos tam
- kupujacy kupuje jeden produkt
- po jakiejs chwili zatrybil i kupil kolejne 3 sztuki produktu z tej samej aukcji
- to sa juz 2 osobne sprzedaze, jako ze to jeden klient wiec polaczylem te zamowienia i wyslalem fakture z jednym i nie zmienionym kosztem wysylki (nie wazne czy jeden czy 4 produkty koszt wysylki taki sam)
Kupujacy wplacil oczywiscie jeden laczny koszt wysylki, natomiast prowizje od kosztow wysylki ma dwa razy naliczona i od tej aukcji co kupil jeden produkt i od tej co potem kupil 3 produkty. A jak by sobie klikal kazdy produkt osobno to by i tak zaplacil jeden koszy wysylki a ja jak **bleep** 4 prowizje od kosztow wysylki. Oto opis jak zostac wydymanym bez mydla.
PYTAM jaka to prowizja od kosztow wysylki skoro zaplacil jedna laczna wysylke. Aukcje sa polaczone i wyswietlaja sie w jednej ramce.