wydaje mi sie ze 80 % sprzedającch za granice nie spełnia ich debilnych standardów, jak kolega powzej powiedzial zawsze znajdzie sie jakis **bleep** co otworzy sprawe i nawet nie wie jakie to konsekwencje rodzi dla sprzedawcy. 

Swoja droga ebay powoli chyba zdaje sobie sprawe ze te nowe standardy zmniejsza im zyski z prowizji, i to znacznie. Na dzien 20 sierpnia mialem ok 9 % prblemów wiec daleko mi bylo do ich standardów ale ze sprzedawałem dużo i generowałem mieisecznie ok 1000 eur samej prowizji to cudownie objeli mnie jakas pseudo "ochrona"

"Objęliśmy Cię specjalną ochroną, aby utrzymać Twój status „Przekracza standardy” w programie w programie globalnym, ponieważ na Twój wskaźnik problemów wpłynęły nowe rodzaje problemów, które wystąpiły, zanim w marcu ogłosiliśmy zmiany w naszych standardach dla sprzedawców. Oznacza to, że choć na podstawie bieżącego wskaźnika problemów nie spełniasz standardów obsługi dla sprzedawców przekraczających standardy, w tym okresie oceny zapewnimy Ci ochronę przed skutkami niezapewnienia określonego poziomu obsługi."

nie wiem czy sie smiac czy plakac 🙂 

P.S.

tak z ciekawosci jaki macie % "problemów" ?