- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
24-07-2014 17:06
Tez mi sie tak jedno konto zamknelo w ten sam sposob co u Ciebie idzie. Skad wysylasz paczki? Masz 2 negi za zgubienie przesylek, Ja przy duzych obrotach przenioslem cala firme do Niemiec, roznica 4% w VAT pokrywa mi koszty mieszkania.
Ebay tymi restrykcjami pod przykrywka najlepszej obslugi klienta kreci bata sam na siebie bo pozamyka wielu sprzedawcow i straci dochody, te strate bedzie chcial sobie powetowac kolejna podwyzka prowizji. A klienci to sie nie martw mozna by ksiazke o nich napisac. Podam ci dla smiechu kilka przypadkow z tamtego konta co mi negatywy wystawili. Kilka to mi szczeka opadla samemu ze gdzie sie tacy id.... rodza.
- kupno o godzinie 0.03 (tuz po polnocy) > godzina 10 rano atak gdzie paczka, jak to mozliwe ze on jeszcze niema paczki i po wymianie kilka zdan ze nie wiem o co chodzi. polecialem jak **bleep** do DHL paczkomatu i o 11 tej mial nadane, dostal nastepnego dnia i wystawil negatywa ze dluga obsluga. (rece opadaja)
- kupil cos u mnie a odeslal cos innego kupionego gdzie indziej z faktura z innego sklepu i negatyw ze mu kasy nie oddalem
- kupil cos i wystawil nega ze kolor nie taki, potem przepraszal bo ogladal w okularach fotochromatycznych czy jakos tak.
- kupil model samochodu (w sensie zabawke dajmy na to) a myslal ze to prawdziwy samochod
brak slow juz czasem do tego co klient potrafi wymyslic.