Do milosnik-piwka:

1) Sam pisałeś że sprzedaż ma się odbywać głównie w Niemczech - więc ebay.de

A gdybym w przyszłości chciał wysyłać także do innych kraji ?

2) Dobierz odpowiedni tytuł ogłoszenia.

Tak wiem, była skopiowana z alledro. tylko w pewnych celach.

3) Jak to raz w tygodniu? A co z pozostałymi dniami? Przez cały tydzień pakowanie paczek a potem np. w środe wysyłka? Czy reszte dni wysyłka jest z Polski?

Armature którą sprzedaje niestety jest lekka, tak więc wysyłając przez pocztę polskę po pierwsze priorytet z tego co sie orientowałem idzie 3-5 dni roboczych i maksymalna waga to 2kg (koszt ok 100zl), wysylajac z poczty DHL.de koszt takiej przesylki to 5Euro i doreczenie najczescie następny dzień roboczy. Żeby jezdzic na pocztę niemiecką musiałbym mieć zlecenia a ogranicza mi to te 10 aukcji, dlatego kółko sie zamyka.

Za posrednictwem jakiej firmy wysylacie przesylki?.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szablon na ebay akurat jest tworzony takze bedzie ok 🙂 moze jakies sugestie co powinno sie na nim zawrzeć ?

Do widing:

kupujący wlasnie zwracaja uwage w jakim czasie jest wysylany przedmiot, najlepsza sprzedaz jest jesli sie wysyla w ciagu 1 dnia roboczego lub najlepiej w tym samym dniu do konkretnej podanej godziny, ktora wybiera sie z listy

Wysyłając z poczty polskiej czas doręczenia to 3-5 dni robocze z niemieckiej 1-2 dni takze na jedno wychodzi chyba ?

"Lieferung:
Zwischen Di, 18. Feb. und Mi, 19. Feb. bei heutigem Zahlungseingang"

"Lieferung:
Zwischen Fr, 14. Feb. und Sa, 15. Feb. bei heutigem Zahlungseingang"

"Zwischen Di, 18. Feb. und Mi, 19. Feb. bei heutigem Zahlungseingang"

Powyżej zacytowałem jak konkurencja wysyla / dostarcza towar (czas). Tak więc nie jest to jeden dzień.

Ad. 4 i 5

przeczytaj sobie to co zadalem serwisowi, jesli bym chcial otworzyc 3 konto firmowe

Sugerujesz aby utworzyć 2-3 konta w serwisie ebay ? Problem jest taki że ja potrzebował bym wystawić około 400-600 aukcji aby klient mógł złożyć całościowe zamówienie.

Przykładowo:

Klient potrzebuje przewód do tego jakąś złącze i obejmy, ale dobrze by było gdybym jeszcze miał na aukcji zawór i trójnik.

Dlatego tak mi zależy żeby więcej rzeczy mógł wystawić.

Jeździć na pocztę niemiecką mógłbym codziennie tylko problemem jest składania zamówień, popyt na elementy jakie sprzedaje jest bardzo duży, przebić na rynek niemiecki napewno będzie bardzo trudno ale warto spróbować.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pytania dodatkowe jakie mi się nasuneły (Prosze o potwierdzenie lub odpowiedź)

1) Sprzedając za granicę dla osoby prywatnej opodatkowujemy towar na 23% ?

2) Sprzedając za granicę dla firmy wystawiamy FV z podatkiem VAT 0%?

Przeczytałem taki post na forum, proszę o potwierdzenie

3) Czy wystawiając na ebay.de zwiedzający będą widzieć moje aukcje od razu czy dopiero bo zaznaczeniu cały świat ?