Sprzedaż za granicą na początek niemcy.

Witam serdecznie,

Pisałem już kilka razy odnośnie sprzedaży za granicą, jednak potrzebuje jeszcze kilku informacji.

Otóż jestem w fazie weryfikacji 90-dniowej (do konca lutego), posiadam juz 10 komentarzy. Sprzedaż ma odbywać się głównie na terenie niemiec.

Kilka pytań:

1) Gdzie bardziej opłaca się otworzyć sklep (ebay.pl czy ebay.de) ?

2) Czy wystawiając na ebay.de odwiedzający po słowach kluczowych będą widzieć moje aukcje?

3) Lokalizacja rozumiem że bedzie w Polsce, jak mogę zaznaczyć że wysyłki będą raz w tygodniu z niemieckiej poczty DHL

4) Jakie zostaną nałożone na mnie limity wystawianych aukcji (czy w ogole będą) ?

5) Czy do limitu sprzedaży (aukcji) liczą się także kilka wariantów takie jak rozmari itd w jednej aukcji ?

Może ktoś podsunie mi jakies dodatkowe rady? Jak były poczatki waszej sprzedaży za granicą, może opłaca wysyłać się z Polski (jeżeli tak to za pośrednictwem jakiej firmy).

-= EDIT=-

Proszę podpowiedzieć mi jeszcze czy zagraniczni klienci chętnie kupują od polaków, i na co przede wszystkim zwracają uwagę, cena czy jakość materiału ?

Pisałem do supportu ebay.pl ale informacje jakie uzyskałem to chyba gotowa regułka...