Poczta Polska - podniosła ceny .

Dzisiaj zobaczyłem nowy cennik Poczty Polskiej - wysyłka listu poleconego piorytetowego 16,00 zł , cena wzrosła o 5,70 zł.

Czy jest jeszcze sens wysyłać z numerm śledzenia ( tak wysyłałem ) , zwykły list piorytetowy zagraniczny do 50g kosztuję 5,20 a polecony 16,00zł różnica kolosalna bo aż 10,70  co daję na 10 listach ponad 100,00 zł.

Większość listów miałem o wadze do 50g , musiał bym podnieść koszt wysyłki co będzie oznaczało że w większośći przypadków koszt wysyłki przekroczy koszt towaru .

Moja konkurencja głónie z USA  ma koszt wysyłki zwykle od 3-6$ rzadko 6-9$ - czy jest możliwe aby wysylali przesyłki listami priorytetowymi poleconymi z USA na cały swiat powiedzmy w cenie 4-5$ , bo tyle kosztuje u nich wysyłka.

Jeden sprzedawca ma ponad 10,000 komentarzy i 3 negatywy ale to chodzi o kolor , nie ma komentarza że ktos nie otrzymał przesyłki.

Czy takie listy bez numeru śledzewnia giną często , bo w moim przypadku nie opłaca się już wysyłać poleconych .

Może po prostu wysyłać zwykłymi listami , a jeżeli ktoś otworzy spór oddac pieniądze , przedmioty które sprzedaję są niskiej wartości .

Poczta Polska postawiła mnie pod ścianą i teraz się zastanawiam co zrobić , proszę się podzielic opiniami jak z waszego punktu widzenia to wygląda.