ja napisałem do serwisu z prosba o usuniecie negatywa, a oni mi odpisali ze narazie nie usuną, bo kupujacy nie otrzymał przesyłki

więc napisałem po jakims tam czasie znowu prosbę o usunięcie, a oni mi odpisali, że nie usuną bo ze strony poczty polskiej wynika, że przesyłka nie została doręczona. Chcieli abym im wysłał rzut ekranu z prośbą o usunięcie negatywa od kupującego lub rzut ekranu z monitorowania. Ale jeszcze tego nie zrobiłem, bo nie mam na to teraz czasu 😜

zrób tak, koleś który wystawił nega napisz do nich mejla na adres customerhelp_pl@ebay.com dołącz rzut ekranu z monitorowania

w treści napisz jeszcze nazwę kupującego, nazwę sprzedającego i numer przedmiotu

i ciekawe co odpiszą :

BTW wszystkich przesyłek wysłanych do Włoch pod koniec listopada do połowy grudnia wysłąłem ponad 30 z czego mikra część otrzymała 16 grudnia, trochę od 27 do 31 grudnia, a pozostałych nie sprawdzałem

jeden koleś, któremu wysłąłem 12 grudnia, do końca roku nie otrzymał a na moją odpowiedz napisał tak " jaki rząd taka poczta jednym słowem totalna porażka " 😄