Sprzedaż na ebay.com

Witam mam takie pytanie założyłem konto na ebay.com i zarejestrowałem je . Sprzedałem jeden przedmiot do USA następnie wystawiałem kolejne aukcję i ostatnio sprzedałem kolejny ( jest w trakcie dostawy) do USA. Na tym koniec , mam narazie jeden pozytyw konto opłacone i niemogę już wystawiać kolejnych aukcji. Wyskakuje komunikat o potrzebie 10 komentarzy , koncie paypal niezadłużeniu itd. 

Wydaje mi się to dziwne z uwagi na poprzednie moje aukcje które wystawiałem bezproblemu.

Czy komuś się coś takiego zdarzyło ?

Czy teraz muszę nazbierać te 10 komentów czy jest jakaś inna droga do przywrucenia możliwości wystawiania aukcji?

Pozdrawiam

to znaczy masz konto na ebay.com z adresem w USA?

jesli masz konto zalozone na ebay.pl to przy wystawianiu aukcji na innym ebayu jest wymaganie 10 opinii ze sprzedazy i tego nie przeskoczysz - musisz je jakos uzbierac

http://pages.ebay.pl/help/export-getting-started.html#3 > Zacznij sprzedawac > Limity sprzedazy

Konto jest z adresem w  Polsce ale dziwi mnie to że już sprzedałem dwa przedmioty na ebay.com do USA ,a teraz jak chcę wystawić kolejny to jest lipa.

P.S.

może jest ktoś chętny w pomocy przy uzyskaniu brakujących komentarzy?

z góry dziękuję.

Mam ten sam problem co kolega powyżej ,tylko ja sprzedałem sześć przedmiotów i kupiłek kilka mam 9 komentazry i tez mi zablokowali sprzedaz do usa.

Napisałem do serwisu ale nie rozumiem kilku zasad ebay są alogiczne.

Witam

ja też jestem w trakcie zbierania opinii, mam kilka ale dziś bez problemu wystawilem na ebay.com ale widoczność tamtych aukcji jest tylko tam i nie widać ich na żadnym innym pomimo w ebay.co.uk .de .pl zaznaczam cały świat, wie ktoś jak to można rozwiązać czy po prostu aukcje z ebay com długo się indeksują i trzeba cierpliwości. Pozatym nie wiem czy tak jest zawsze czy ebay.com nie pobiera żadnych opłat za wystawianie ??

pozdrawiam

Witam, mam ten sam problem, brak 10 komentarzy czy ktoś wie czy komentarze muszą być każdy od innego kupującego

Hej z tego co się orientuje to raczej tak ... Muszą to być komentarze od różnych kupujących ...Też mam problem jak koledzy powyżej. Sprzedałem pare rzeczy na ebay.com i teraz muszę uzbierać 10 komentarzy. Mam pewien pomysł jak można to zrobić w kilka osób. 

Polecam wziecie pod uwage tego pkt http://pages.ebay.pl/help/feedback/howitworks.html > Jak są obliczane wyniki opinii? > Jeśli transakcje sprzedaży zostały zawarte w różnych tygodniach

Witam Ebay,de Do momentu otrzymania 10 komentarzy można wystawić 10 przedmiotów w ciągu ostatnich 30 dni - liczone tak - ilość przedmiotów sprzedanych + aktualnie wystawione aukcje. Po 10 komentarzach weryfikacja i limit wystawionych aukcji 20 itd.