Witam ponownie i dzięki za info. Mam pytanie czy jakiś doświadzczony sprzedawca na ebay.com może mi powiedzieć czy założenie konta "seller account" na ebay.com jest równoznaczne z założeniem konta firmowego (które zapewne jeśli się je posiada trzeba założyć własną działalność gospodarczą)? Pytam, bo nie chcę się wkopać. Chcę sprzedać od czasu do czasu kilka rzeczy o niewielkiej wartości. Zarobić tzw. "extra cash" a nie mieć z tego dochód ciągły.

Ale gdy próbuję założyć konto "seller account" (które jest wymagane do utworzenia i wyboru metody płatności opłat dla ebay czyli "automatic payment method") mam do wyboru: Paypal, Kredytową lub debetową kartę lub Konto bankowe. Oczywiście wybieram Paypal'a i przenosi mnie do strony paypal.com gdzie muszę dodać kartę kredytową lub debetową. I tu moje pytanie a mianowcie czy jest to konieczne? Przecież konto paypal można doładowywać z konta bankowego a nie chcę podawać karty (którą jak nawet podaje to wyskakuje że jest błąd i nie może zweryfikować karty) i na tym się kończy a zarazem przerywa proces zakładania konta "seller account". Będe niezmiernie wdzięczny za odpowiedzi bo powiem szczerze jest to mocno zagmatwane.
Dziękuje i Pozdrawiam.