UWAGA NA OSZUSTÓW

elma-eden
Użytkownik

Witam wszystkich może i dobrze że nie korzystamy z etgo portalu bo faktycznie oszukują ludzi i to przy pomocy pracowników eBaya.

Powiem jak szybko w myśl przepisów  eBay zostałem pięnie oszukany. Kupujący był z USA, kupił towar za ponad 1000 zł, za przesyłkę zapłacił w trybie normalnym. Po zakupie przesłałem mail z numerem paczki i powiadomiłem że paczka płynie statkiem i nie wiem jak długo płynie statek. Po 30 dniach  kupujący wszczął spór że nie dostał paczki. Odpowiedziałem na spór podałem numer , przewoźnika itp.  Centrum roztrzygania eBay uznało że nie podałem  linku śledzenia roztrzygnęło spór na korzyść kupujacego i tak pieniądze z pay pal zrócono do kupującego. Udzielono mi informacji że jak paczka dotrze to mam im przesłać potwierdzenie to  pracownicy eBay zajmą się sprawą. Pisałem do eBaya aby zablokowali pieniędze i że paczka płynie stakiem , nie wiem kiedy dotrze itp, myślałem że można na nich liczyć ale to była tylko z ich strony obłuda. Po półtora miesiąca paczka dotarła do USA i kupujący ją odebrał. Zgłosiłem do eBay odebranie paczki, dwa dni czekałem na odpowiedź. Odpowiedzilei że od daty zakupu minęło 51 dni i że oni nic nie mogą już zrobić. Gdyby to było 45 dni to jeszcze by się tym zajeli. Teraz radzą kontaktować się z kupującym i prosić go aby zapłacił , no i że  jest im przykro.  Doradzili aby kupujący płacili za przesyłkę  priorytetową , czyli szybszą.  Kupujący już się nie odzywa i nie odpowiada na maile teraz ma pieniądze i towar . Uważajcie sprzedający bo możecie duzo stracić a na pracowników EBAY nie ma co liczyć na pomoc. Pozdrawiam. !!!