Cześć odpisuję do Darka, ale  może przyda się innym.

Przechodziłem to samo co wy 10 opinii, 90 dni.

odpuścięłm sobie o otworzyłem firmę w DE i normalnie, w miarę normalnie mozna handlować, w miarę bo na początku sa tez limity.

Na starcie dla konta nowego na ebay.de dostajesz 10 transakcji i 1000 EUR, po jednym telefonie zwiększają do wyższych poziomów.

Teraz tak do takiego telefonu trzeba się przygotować, musicie miec kilka wyliczeń przygotowanych, bo konsultant siedxi z kalkulatorem, pyta i przelicza, potem wydaje opinię i propozycję, a właściwie decyzję np 500 aukcji i 15000 EUR. 

Zazwyczaj (ale to zalezy od wartości i rodzaju towaru, ilosci towaru jaki masz, wilkości asortymentu) staje na 200 aukcjach na mies i np 9000-10000 EUR

Nie robią problemów.

Przejście z EBAY PL na  DE, jest koszmarne.

P

Lepiej wydać i działąc jako oddział firmy lub najlepiej niezalezna firma w DE. 

Zaraz pojawią się starzy wyjadacze z kontami z np 2003 roku i powiedzą, że gadam głupoty, ale nie. 

Stare konta nie mają takich problemów.

Od roku czy 2 lat jest problem z handlem prze polaków na ebay.de.

W UK tez są limity.

Z tego co wiem to bez limitów i od razu można wejśc w sklep na ebay.com, ale nie sprawdzałem. 

Jest tylko jeden problem z .com   aukcje są praktycznie niewidoczne w milionach ofert nie będą widoczne, ktos musiałby idelanie trafić w tytuł lub numer aukcji. 

Wiem jedno, a borykałem się od roku z tematem ebay.pl vis ebay.de firma w DE załątwia sprawę.

Nie jest tez tak słodko bo weryfikacja jest okrutna, ebya sprawdza wszystko.

mam kilka kont w różnym czasie zakładanych iu wiem, ze w róznym czasie róznie weryfikują.

Dla przykładu pierwsz ekonto - mogłem handlować  be zneimeickiego nipu ale wiadomo z klientem indywidualnym, czekając na niego na tzw Neu St...num...  a  kolejene konto odblokowali, jak im pokazałem **bleep** ten już DExxxxxxxxxx   lub sami sobie weryfikują.  

Potrzeba tez konta w DE, nie wystarczy zwykłe dla osób indywidualnych (do pierwszego razu i starczia z FinanzAmt) 

Jakiś mądrala powie, ze wymyslam, dobra można podstawić konto prywatne niemieckie, ale jak Finanazamt zobaczy handel na tym koncie to pozamiatane. 

Ja zakładałem  wszystko na firmę i werfikacja konta przez PayPal tez trwa, wysyłąją ci przelew1 potem przelew w pinem w tytule, który wpisujesz i dopiero masz.

Ogólnie masakra, ale warto wydac i poczekać na pełną weryfikację.

na 100% czekać lepiej na weryfikację niemieckiego konta niz 10 opinii i 90 dni bo gówno to daje.

Potem trzeba się przebijać w gąszczu aukcji. Inaczej Niemeic kupuje od firmy niemieckiej, a inaczej od sprzedawcy z PL z małą ilością komentów. 

sorry za literówki, szybko pisałem i nei wracałem do zdań. Hej.

To powodzenia.