- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
01-01-2012 14:30
Zgadzdam się z przedmówcą jesli chodzi o przesyłki ekonomiczne w obrębnie unii. Dodam jeszcze, że opłaca się tak robic, jesli sprzedany towar nie jest wielkiej wartości np. do 50 pln i jego strata nie będzie dotkliwa. Jeśli zaś sprzedajesz wartościową rzecz zwłaszcza na południe Europy to bez trackingu się nie obejdzie, chociaz mnie się ejszcze nie zdarzyło, żeby coś nie doszło, ale ostatnio jeden italianiec wywinął mi numer. Posłałem mu cholernie drogi towar POcztexem - kurierem, a on go nie odebrał twierdząc, że przesyłka zaginęła na poczcie, tymczasem na stronie pocztexu gdzie można śledzic przesyłkę (nr EE214927373PL) widniej jak wół, że gosc zażądał późniejszej dostawy i paczki nie odebrał.
Przed Nowym Rokiem przekształcił spór w roszczenie nakłamał, że poczta mu powiedziała o zagubieniu przesyłki i żąda kasy, przesłałem PayPalowi dowód nadania przesyłki + numer trackingu + list z obszernym wyjasnieniem, mam nadzieję, że PP oddali roszczenie, bo strata 740plnów mocno by mnie zabolała i podkopała zaufanie w elementarne poczucie sprawiedliwości.
@slupcznin udało Ci się usunąc ten komentarz? Nie widac go w spisie, ale na tablicy widnieje czerwona jedynka.
Pozdr