- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
16-05-2013 21:50
z tymi różnicami kursowymi jest wlasnie tak jak mowisz - traci sie na kursie bo NBP ma wyzej anizeli Paypal, ale czy mozna uwzgledniac ten z PayPala hmm tego nie wiem... Dawniej myslalem, ze mozna zrobic oferte w zagranicznym serwisie, otrzymac platnosc na PayPal przeliczona juz na PLN , wystawic paragon w PLN bez koniecznosci zakupu drugiej kasy ale wcale to taki pieknie nie wyglada - przynajmniej wierzac w to co mowia w US, bo nawet zakup drugiej kasy to tez wydatek...Swoja droga, moj znajomy, który zajmuje sie sprzedaza kas fiskalnych takze potwierdzil ze przy sprzedazy i ofertach z cena Euro musze wybijac paragony w Euro, moge co prawda np 1 dzien wystawiac w PLN potem po zamknieciu doby przestawic walute na Euro i tez do czasu zamkniecia operowac tylko na niej, ja niestety takiej mozliwosci nie mam bo sprzedaz w PLN mam codziennie wiec konfiguracja ustawin w kasie odpada...Tak samo nie moge sie dowiedziec czy przeliczenie kursu umieszczac na paragonach czy tez nie i nawet jesli zdecyduje sie na kurs wg NBP to czy zawsze brac go z dnia poprzedniego czy tez stosowac zasade tak jak opisalem to na przykladzie w pierwszym swoim poscie...